Amerikaanse SEC start onderzoek naar datalek bij Yahoo uit 2014

Een hacker (bron: FreeImages.com/Simon Stratford)

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) start een onderzoek naar de werkwijze van Yahoo rond het grootschalige datadiefstal die in 2014 plaatsvond. De SEC onderzoekt of Yahoo investeerders tijdig over dit datalek heeft geïnformeerd.

Dit meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Yahoo is de afgelopen jaren getroffen door meerdere datalekken, waaronder een grootschalig datalek in 2014. Hierbij werden onder andere namen, e-mailadressen, telefoonnummers, geboortedata en wachtwoorden buitgemaakt van ruim 500 miljoen gebruikers.

Beursgenoteerde bedrijven zijn verplicht cyberincidenten die impact hebben op investeerders direct bij investeerders te melden. De SEC onderzoekt nu of Yahoo dat bij het datalek uit 2014 inderdaad heeft gedaan. Dit lek werd door Yahoo pas in 2016 naar buiten gebracht, maar het is niet duidelijk waarom dit zo laat gebeurde. Eerder bleek uit een document dat Yahoo bij de SEC indiende al dat sommige medewerkers van het bedrijf in 2014 al op de hoogte waren van het datalek.