Genetec voorspelt trends voor de fysieke beveiligingsbranche voor 2024

Genetec 390-200

Genetec Inc., technologie-leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence heeft de trends die het bedrijf dit jaar voor de fysieke beveiligingsindustrie voorziet, gedeeld. 

IT en fysieke security worden meer een geheel 
In 2024 zullen steeds meer organisaties de samenwerking tussen IT en fysieke security teams optimaliseren. Het verbinden van beide waardevolle skills zal resulteren in effectievere risicobeperking en data-optimalisatie. 

Managers van fysieke security afdelingen zullen steeds vaker IT-expertise integreren. Tegelijkertijd verbreedt Security Operations (SecOps) haar taak om fysieke beveiligingsrisico's aan te pakken, waarbij data van beide teams wordt gebruikt. IT zal ook steeds meer fysieke beveiliging binnen het eigen vakgebied brengen en toezicht houden op de vereisten van fysieke beveiliging. De behoefte aan geünificeerde, cloud-oplossingen voor fysieke beveiliging zal toenemen naarmate de samenwerking tussen afdelingen toeneemt. Deze geïntegreerde en geconnecteerde aanpak zal teams helpen een volledig beeld te krijgen van systemen en veranderende bedreigingen, en hen tegelijkertijd in staat stellen data effectiever te gebruiken.

Modernisering toegangscontrole wordt belangrijkste technologie-investering
De modernisering van toegangscontrole blijft een topprioriteit. Om de complexiteit van upgrades te verlagen, zullen veel organisaties overstappen op een hybride cloudmodel en cloud-ready oplossingen voor toegangscontrole inzetten. Dit zorgt voor voortdurende innovatie en cyberbeveiligingsupdates die de security versterken, van toegangsdeuren tot netwerken.

Er zal ook meer vraag komen naar open toegangscontroleoplossingen. Bedrijven zijn op zoek naar meer flexibiliteit om de beste beschikbare technologieën toe te voegen en aan te sluiten. Dit varieert van gebouwbeheersystemen en beveiligingsoplossingen tot mobiele credentials.

Veel organisaties zullen ook een keerpunt bereiken in het beheer van afzonderlijke video- en toegangscontrolesystemen. In het streven naar meer efficiency zullen deze systemen geunificeerd worden.  Dit vereenvoudigt systeemmonitoring en onderhoudstaken, wat leidt tot hogere output en kostenbesparingen in de gehele organisatie.

Stijgende adoptie van hybride cloud
Dit jaar zal de fysieke security industrie een grote toename zien van de adoptie van hybride cloud oplossingen in middelgrote en grote organisaties. Uit recent onderzoek van Genetec onder meer dan 5.500 fysieke beveiligingsprofessionals blijkt, dat 44% van de organisaties al meer dan een kwart van hun fysieke beveiligingsimplementaties in een cloud of hybride cloudomgeving heeft draaien. 60% van de organisaties zegt de voorkeur te geven aan hybrid-cloud als langetermijnstrategie.

Naarmate het gebruik van de cloud stijgt, zal er groeiende interesse zijn in nieuwe plug-and-play, cloud-ready toepassingen. Deze stroomlijnen niet alleen de toegang tot cloudservices, maar vergroten ook de Edge rekenkracht. Er zal ook meer aandacht komen voor cloud data-gebruik en de bijbehorende kosten aangezien organisaties steeds vaker devices gebruiken die in de cloud worden beheerd om zware data, zoals video, op te slaan.

Door stijging IIoT devices en bijbehorende data meer behoefte aan Analytics 
De markt ziet een toename in de beschikbaarheid van fysieke beveiligingsdevices en Industrial Internet of Things (IIoT)-sensoren. In allerlei sectoren maken organisaties gebruik van deze technologieën, niet alleen om de diversiteit van data in hun beveiligingsimplementaties te vergroten, maar ook om de silo's tussen systemen te doorbreken en waardevolle informatie op te halen.

Organisaties die kiezen voor een API-centric, open architectuur en een uniforme aanpak zullen op termijn het meeste voordeel behalen. Ze kunnen meerdere databronnen combineren en analyseren om nieuwe strategieën te ontwikkelen en het rendement van alle technologische investeringen te maximaliseren. 

Naarmate de hoeveelheid beschikbare data blijft toenemen, zullen veel organisaties ook op zoek gaan naar manieren om hun workflows te digitaliseren, te automatiseren en zo hun operators te ondersteunen. Als gevolg hiervan zal de vraag naar fysieke beveiligingsoplossingen met ingebouwde analyses, automatiseringstools en visuele dashboards toenemen.

Lees hier verder voor alle informatie over deze trends

Meer over
Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

10 IT- en securityvoorspellingen voor 2024 van Cloudflare

10 IT- en securityvoorspellingen voor 2024 van Cloudflare

Op basis van de belangrijkste ontwikkelingen in 2023 en realtime internetmonitoring, voorspelt Cloudflare 10 trends voor 2024. AI was het afgelopen jaar de belangrijkste trend, die ook in 2024 zijn stempel op de IT- en securitymarkt zal blijven drukken. Deze technologie krijgt invloed op meer aspecten van uw organisatie, variërend van mogelijke ef1