‘McAfee geeft overheden geen toegang tot broncode’

code-1839406_960_720-pixabay-pexels

In navolging van Symantec belooft nu ook McAfee overheden geen toegang te zullen geven tot de broncode van zijn software. Dit heeft het bedrijf vastgelegd in zijn bedrijfsbeleid.

Dit zegt Chris Young, Chief Executive Officer (CEO) van McAfee, bekend tegen de Financial Times (FT). Begin oktober ontstond onrust toen bleek dat HPE de Russische overheid toegang heeft gegeven tot de broncode van ArcSight. Ook andere bedrijven zoals Cisco, IBM en SAP zouden dit doen. Bedrijven die software in Rusland willen verkopen worden door de Russische overheid verplicht inzage te geven in de broncode van deze software.

Vastleggen in bedrijfsbeleid

Young geeft nu dus aan dat McAfee buitenlandse overheden geen toegang geeft tot de broncode van zijn software en dit officieel vastlegt in zijn bedrijfsbeleid. Dit betekent dus in de praktijk dat het bedrijf in Rusland geen software op de markt kan brengen. Young benadrukt overigens dat McAfee ook in het verleden overheden geen toegang heeft gegeven tot de broncode van zijn software.

Onlangs gaf Greg Clark, CEO van Symantec, al aan dat Symantec overheden geen toegang geeft tot de broncode van zijn software. Symantec stelt dat reviews van de broncode het vertrouwen dat klanten in hun software hebben kan beschadigen. Het risico dat dit oplevert zou niet in verhouding staan met de extra business die het bedrijf kan binnenhalen door dergelijke reviews wel toe te staan. Clark noemde reviews van broncodes door overheden een ‘onacceptabel risico’ voor klanten van het bedrijf.

Lees ook
SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.