Mobotix introduceert gecertificeerde oplossingen tegen cyberaanvallen en nieuwe producten

Mobotix heeft gecertificeerde oplossingen tegen cyberaanvallen en nieuwe producten geïntroduceerd. Deze specialist in IP-videotechnologie heeft onder andere het assortiment uitgebreid met eigen Network Attached Storage (NAS) oplossingen, een nieuwe versie van de MxManagementCenter VMS-oplossing en een T26-deurstation gebaseerd op het Mx6-platform.

Als onderdeel van het Cactus Concept voor ‘end-to-end’ bescherming van videosystemen, zijn de oplossingen van Mobotix gecertificeerd door experts van SySS GmbH, in Duitsland marktleider op het gebied van penetratietesten. Tijdens het testen doorstonden de Mobotix-camera’s succesvol uitgebreide cyberaanvallen.

Networked Attached Storage oplossingen

Mobotix heeft het productassortiment uitgebreid met drie hoge kwaliteit NAS-systemen, met capaciteiten van 24 tot 48 TB, die naadloos integreren met MxManagementCenter 2.0 (MxMC). Deze opslagsystemen worden exclusief geleverd met voorgeïnstalleerde MxMC-interfacesoftware voor centrale toegang tot alle video-opnames. Die functionaliteit is zowel te gebruiken voor Mobotix’s decentrale IoT-camera’s en de ONVIF S camera’s van de MOVE-serie, als camera’s van derden. Gebruikers van decentrale Mobotix-camera’s kunnen nog extra functies benutten, zoals het encrypted Mobotix Buffered Archive opslagsysteem voor de IoT-camera’s. Het NAS is als primaire opslaglocatie te configureren en de interne SD-kaart in Mobotix-camera’s als tweede (backup) locatie. Indien de verbinding naar of de NAS zelf uitvalt, neemt de interne SD-kaart het opslaan van de opnames zonder dataverlies over. Wanneer het NAS weer beschikbaar is worden de opnames automatisch gesynchroniseerd.

MxManagementCenter versie 2.0

Versie 2.0 van Mobotix’s eigen VMS ondersteunt zowel de gedecentraliseerde Mobotix IoT-camera’s, niet-gedecentraliseerde MOVE-camera’s en de eigen NAS-apparatuur, als ONVIF S-compatibel camera’s van derden. Verder verkort MxMC 2.0 het configureren van videosystemen, doordat alle instellingen binnen enkele seconden voor 80 IoT-camera’s zijn toe te passen. De basisversie van MxMC 2.0 is kosteloos beschikbaar. Het additioneel integreren van ONVIF S-camera’s en toegang tot meer service en support is op basis van een licentiemodel uit te breiden.

Nieuwe firmware voor alle Mx6-camera’s

Mobotix heeft tevens versie 5.2.0.x van de firmware voor alle Mx6-camera’s vrijgegeven, waaraan de nieuwe integratiefuncties zijn toegevoegd. Verder is de systeemperformance verbeterd voor het sneller verwerken van hogere framerates tijdens intensief gebruik van de camera’s. Na het upgraden van de firmware zijn alle Mx6-camera’s ONVIF S-compatibel (met en zonder microfoon en/of speaker) en ondersteunen ze SNMP, wat de basis is voor monitoringoplossingen van derden.

Nieuw T26-deurstation

Met de nieuwe T26, gebaseerd op het Mx6-platform, voltooid Mobotix het productassortiment van intelligente IoT-systemen. Het grootste voordeel van overstappen naar de Mx6 dual core processortechnologie, is de betere performance van alle analysefuncties voor hogere frame rates, zoals in MxAnalytics. Het T26-cameraplatform voldoet uiteraard ook aan alle ONVIF S-specificaties, de wereldwijde open interfacestandaard. Verder is het voortaan mogelijk om een H.264-stream te genereren als aanvulling op de MxPEG en MJPEG video codecs. Mobotix-partners en klanten krijgen daardoor een grotere keuzevrijheid bij het selecteren van alle producten die deel uitmaken van hun beveiligingsoplossingen.