Mobotix Mx6 cameralijn met geïntegreerde MxBus

Mobotix gaat vanaf medio juni de tweede generatie Mx6 camera’s leveren met geïntegreerde MxBus-functionaliteit. MxBus regelt encrypted alle communicatie met complementaire toepassingen van partners en eigen uitbreidingsmodules, zoals de MX-GPS-box. Daardoor is de gehele oplossing beschermd tegen ongeautoriseerde toegang en cyberaanvallen. De T26B-opvolger van de T25-deurstationcamera wordt eind derde kwartaal van 2108 leverbaar.

Mobotix’s MxBus-technologie is gebaseerd op een uitbreidingsbord met 2-draads aansluiting. Mx6 camera’s zonder MxBus kunnen eveneens de data van een MxBus-module verwerken en gebruiken, als deze verbonden is met een camera in hetzelfde netwerk. Bijvoorbeeld om de timer van een GPS-Box te benaderen of een opname te activeren met een MxMultiSense-module, die aan het plafond of in een ruimte is gemonteerd, via het MxMessageSystem.

De nieuwe x16B/x26B-modellen hebben dezelfde behuizing als de eerste generatie Mx6 camera’s. Daarom zijn alle sensormodules, montagekits en systeemcomponenten die ze bevatten ook toe te voegen aan de eerdere Mx6-modellen. De eerste generatie Mx6 camera’s (x16A/x26A) zijn dus binnenkort leverbaar als tweede generatie modellen met een geïntegreerde MxBus (x16B/x26B). Voor zowel het gebruik van de MxBus-functionaliteit met de binnencamera’s c26B, i26B, p26B en V26B, als het toevoegen van twee additionele input- en outputaansluitingen, is een additionele MxIOBoard-IC vereist.