Mojo Networks en Edgecore lanceren ‘White Box WiFi’

Mojo Networks, het bedrijf achter Cognitive WiFi heeft samen met  Edgecore Networks een zogeheten White Box WiFi-oplossing gelanceerd. Mojo levert in de cloud beheerde WiFi-software. Deze functionaliteit is nu beschikbaar voor IT-afdelingen die draadloze access points van Edgecore Networks aanschaffen. 

“Dit is een belangrijke mijlpaal in ons streven om van open standaarden een realiteit te maken in de WiFi-industrie”, stelt Rick Wilmer, CEO van Mojo Networks, in een persverklaring. “Klanten willen meer flexibiliteit en minder complexiteit. Standaard wifi-hardware dwingt gebruikers in een vendor lock-in. Daardoor vermindert de keuze van de klant en lopen de kosten onnodig op. Open standaarden bevorderen daarentegen juist meer concurrentie en innovatie, wat leidt tot betere producten tegen lagere prijzen.”

“Edgecore en Mojo delen wat dat betreft dezelfde visie: we willen de voordelen van open netwerken bieden aan service providers en ondernemingen die acces netwerken implementeren”, aldus George Tchaparian, CEO van Edgecore Networks. “Met de introductie van de eerste White Box WiFi-oplossing voldoen we aan de grote vraag die we zien bij zowel enterprise-organisaties als managed service providers.”

Op de Open Compute Project US Summit in maart 2018 werkten Mojo en Edgecore samen om voor het eerst een grootschalig Open WiFi-netwerk in te zetten in het San Jose Convention Center. Het netwerk, dat bestond uit Edgecore ECW5410 en Mojo C-130 Access Points, draaide op Mojo’s NOS-software om beveiligde WiFi te bieden aan de 3.400 deelnemers die op dit event bij elkaar kwamen.