Nieuwe versie Kaspersky Password Manager maakt het organiseren van data gemakkelijker

Kaspersky Lab lanceert een nieuwe versie van Kaspersky Password Manager. Met deze nieuwe oplossing kunnen gebruikers PDF-documenten raadplegen en opslaan en geüploade bestanden aan categorieën toewijzen zodat die sneller en makkelijker vindbaar zijn. Kaspersky Password Manager checkt ook of een gekozen wachtwoord al dan niet in een gelekte openbare database staat. Verder kunnen wachtwoorden voor verschillende apparatuur via één account beheerd worden. 

Zo is het nu ook mogelijk identiteitsbewijzen zoals rijbewijs en paspoort of bankkaarten en verzekeringspapieren te uploaden als JPG of andere formaten met meerdere pagina´s. Het toewijzen van de juiste categorie aan het geüploade bestand zorgt voor snelle en eenvoudige toegang tot persoonlijke documenten.

Kaspersky Password Manager is een veilige, geavanceerde manager voor meerdere platforms: Microsoft Windows, macOS, Android, iOS en een webversie. De tool beveiligt wachtwoorden, herkent zwakke wachtwoorden en genereert krachtige alternatieven met Password Generator, dat op een veilige manier automatisch inloggegevens aanvult en persoonlijke gebruikersdata in een gecodeerde digitale privékluis opslaat. Zodra alles is gesynchroniseerd, zijn de data altijd bij de hand en klaar voor gebruik.

Waardevolle data beheren wordt tegenwoordig steeds ingewikkelder. Gebruikers moeten meer inloggegevens onthouden en accounts beheren voor sociale media, online shoppen, gaming en toegang tot allerlei digitale documenten. Die informatie moet veilig en tegelijkertijd snel inzetbaar zijn. De nieuwe versie van Kaspersky Password Manager is daar volledig op afgestemd.

Traditionele technieken voor het aanmaken van sterke wachtwoorden zijn niet meer voldoende. De Yahoo breach in 2013 of de recente Collection #1 publication met meer dan een miljard unieke combinaties van e-mail en wachtwoorden tonen aan dat grootschalige lekken van privé-accountinformatie helaas tot de dagelijkse realiteit behoren. Deze informatie is ook beschikbaar op populaire hackersforums. De nieuwe versie van Kaspersky Password Manager geeft een waarschuwing als een gekozen wachtwoord voorkomt in databases met gecompromitteerde accounts.

“Dagelijks ontvangen we steeds meer digitale documenten”, zegt Jornt van der Wiel, security-expert bij Kaspersky Lab. “Idealiter gebruiken we ook nog eens een uniek wachtwoord per account. Dat vraagt om één oplossing die alles veilig op één plek bewaart. De nieuwe versie van Kaspersky Password Manager is een ideale tool om persoonlijke data veilig te houden en tegelijkertijd snel bij de hand te hebben.’’

Kaspersky Lab biedt een gratis premium-versie van Kaspersky Password Manager. Het aantal te bewaren documenten is in deze gratis versie beperkt tot vijftien records. Alle nieuwe functies maken ook deel uit van deze gratis premium-versie die hier te downloaden is.