23-jarige Mechelaar gearresteerd wegens hacken luchtvaartmaatschappijen

hacker

Een 23-jarige man uit het Belgische Mechelen wordt ervan verdacht tientallen vliegtuigtickets te hebben bemachtigd door digitaal in te breken bij luchtvaartmaatschappijen. Onder meer Brussels Airlines, American Airlines en Lufthansa waren doelwit van de man.

Dit meldt zowel de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen als VRT NWS. Het gaat om een 23-jarige man die eerder is opgepakt voor cybercriminaliteit. Zo wist de verdachte eerder het informatiesysteem van bioscoopketen Utopolis binnen te dringen.

De man werd opgepakt nadat Brussels Airlines alarm sloeg over de cyberaanvallen. Hij wordt verdacht van ‘informatiebedrog’ en ‘externe hacking’. Bij een huiszoeking zijn ondermeer computer en laptops in beslag genomen.

Lees ook
Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?