23-jarige Mechelaar gearresteerd wegens hacken luchtvaartmaatschappijen

hacker

Een 23-jarige man uit het Belgische Mechelen wordt ervan verdacht tientallen vliegtuigtickets te hebben bemachtigd door digitaal in te breken bij luchtvaartmaatschappijen. Onder meer Brussels Airlines, American Airlines en Lufthansa waren doelwit van de man.

Dit meldt zowel de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen als VRT NWS. Het gaat om een 23-jarige man die eerder is opgepakt voor cybercriminaliteit. Zo wist de verdachte eerder het informatiesysteem van bioscoopketen Utopolis binnen te dringen.

De man werd opgepakt nadat Brussels Airlines alarm sloeg over de cyberaanvallen. Hij wordt verdacht van ‘informatiebedrog’ en ‘externe hacking’. Bij een huiszoeking zijn ondermeer computer en laptops in beslag genomen.

Lees ook
CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1