3,8 miljoen websites zijn voorzien van SSL-certificaat van Let’s Encrypt

Het initiatief Let’s Encrypt maakt bekend 1,7 miljoen SSL-certificaten te hebben verstrekt aan 3,8 miljoen websites. Let’s Encrypt stelt dat deze mijlpaal aanleiding is de bèta fase achter zich te laten.

Let’s Encrypt is een non-profit organisatie die is opgericht door de Internet Security Research Group (ISRG). De ISRG wordt gesteund door onder andere Akamai, Automatic, Cisco, IdenTrust, Mozilla en de burgerrechtenorganisatie Electronic Frontier Foundation (EFF). Let’s Encrypt is sinds september 2015 actief.

Het initiatief kondigt ook aan dat founding sponsors Cisco en Akamai Technologies hun Platinum sponsorships voor drie jaar hebben verlengd. Daarnaast sluit Gemalto zich als Gold sponsor aan bij het initiatief, terwijl HP Enterprise, Fastly, Duda en ReliableSite.net Silver sponsors worden. Let’s Encrypt heeft als doel het internet voor 100% gebruik te laten maken van encryptie.

Lees ook
Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Identityspecialist Signicat gaat een strategische samenwerking aan met Cryptshare, expert op het gebied van versleutelde communicatie. Onderdeel van de samenwerking is het ontwikkelen van een gezamenlijke oplossing. Deze oplossing combineert Signicat’s technologie voor online identificatie met de e-mailversleuteling en veilige bestandsuitwisseling1

Wintervakantie in coronatijd: Kinderen zochten online vooral naar Minecraft, DIY en Donald Trump

Wintervakantie in coronatijd: Kinderen zochten online vooral naar Minecraft, DIY en Donald Trump

Nieuw onderzoek van Kaspersky Safe Kids laat zien waar kinderen tijdens de wintervakantie 2020-2021 wereldwijd het meest in geïnteresseerd waren. Ondanks hun ‘kleinere wereld’, als gevolg van de sociale beperkingen, genoten kinderen voornamelijk van YouTube (21%) en games (15%), waarbij Minecraft het populairst was.

Zijn apparatuur en software nog wel te vertrouwen?

Zijn apparatuur en software nog wel te vertrouwen?

Mensen worden via hun identiteitsbewijs, DigiD, gebruikersnaam en wachtwoord gecontroleerd en vertrouwd. Maar hoe zit het eigenlijk met het steeds grotere aantal apparaten? Naarmate meer apparaten met het Internet of Things (IoT) worden verbonden en software (onder andere via DevOps) een grotere rol in ieders leven gaat spelen, wordt digitaal vert1