400.000 euro voor security startup BitSensor

De Belgische investeringsmaatschappij Volta Ventures steekt 400.000 euro in de Eindhovense security startup BitSensor. BitSensor geeft bedrijven in nagenoeg real-time inzicht in de veiligheid van hun data.

Dit meldt Cursor, de onafhankelijke nieuwssite voor de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). BitSensor is opgericht door de TU/e-studenten Alex Dings en Ruben van Vreeland. Dings en Van Vreeland willen de investering van Volta Ventures gebruik om hun bedrijf verder uit te bouwen. Momenteel heeft BitSensor vier mensen in dienst.

‘Onze software kan veel aanvallen voorkomen’

Van Vreeland stelt dat de software van zijn bedrijf veel aanvallen waar we dagelijks over lezen kan voorkomen. Als voorbeeld noemt hij de aanvallen vanuit Rusland, het datalek bij Yahoo waarbij een half miljard wachtwoorden uitgelekte en het VTech-kinderspeelgoed waarmee kinderfoto’s zijn buitgemaakt. De mede-oprichter van BitSensor stelt dat de toegankelijk van bijvoorbeeld sites of bank-apps hen kwetsbaar maakt, terwijl deze toegankelijkheid noodzakelijk is voor hun functioneren. Conventionele oplossingen als een anti-virusoplossing of firewall bieden volgens Van Vreeland geen uitkomst om dergelijke sites of apps te beveiligen.

BitSensor heeft daarom ‘self-protection’ technology ontwikkeld. Deze wordt verweven in de applicatie en kan hierdoor bij de eerste aanvalspoging aanvallers detecteren en stoppen, stelt BitSensor. Waar veel security-incidenten pas na enkele maanden worden ontdekt, belooft BitSensor aanvallen in milliseconden te detecteren. Hierbij analyseert de software de sporen die de aanvallers hebben achtergelaten en verzamelt deze data in rapporten.

Prijzen

De Eindhovense start-up won in 2016 de NRC-Liveprijs voor CyberSecurity Startup of the Year en de IBM-prijs voor de meest veelbelovende Nederlandse startup. In het wereldwijde IBM SmartCamp-programma behaalde het bedrijf daarnaast de top tien. In 2015 eindigde BitSensor op de tweede positie bij de TU/e Contest voor startups.

Lees ook
Commvault ziet bedrijven nieuwe eisen stellen aan datamanagement en security

Commvault ziet bedrijven nieuwe eisen stellen aan datamanagement en security

Commvault zet zes opkomende klantbehoeften op een rij, waar CIO’s en ICT- en businessmanagers mee te maken hebben. Zij staan voor de uitdagingen van snel veranderende technologie, steeds minder resources en de steeds toenemende hoeveelheden data. Commvault somt ook de basisprincipes van modern datamanagement op: de minimumeisen voor een moderne, h1

'Certificaatautoriteiten besteden te weinig aandacht aan mogelijk misbruik van uitgegeven SSL-certificaten'

'Certificaatautoriteiten besteden te weinig aandacht aan mogelijk misbruik van uitgegeven SSL-certificaten'

Certificaatautoriteiten (CA’s) hebben in een maand tijd honderden SSL-certificaten uitgegeven voor valse domeinnamen die worden gebruikt in phishingaanvallen. Door de SSL-certificaten worden de phishingwebsites voorzien van een slotje voor de URL in de adresbalk, waar veel gebruikers opletten om te controleren om een website veilig is. Kevin Bocek1

Eerste Europese Security Operations Center van F5 geopend

Eerste Europese Security Operations Center van F5 geopend

F5 Networks opent een Security Operations Center (SOC) in Warschau, Polen om de EMEA-regio te voorzien van realtime monitoring op wereldwijde, meerlaagse internetbedreigingen. Het is het eerste centrum in Europa. Naast het centrum in het Amerikaanse Seattle is het nieuwe centrum in Warschau wereldwijd het tweede security-centrum van F5. Het SOC ma1