Aanvallers stelen gegevens van 143 miljoen Amerikanen bij Equifax

creditcard2

De creditcardgegevens van 143 miljoen Amerikanen zijn gestolen. De data werd buitgemaakt via de database van het kredietregistratiekantoor Equifax.

Dit meldt persbureau Bloomberg. Het bedrijf verzamelt en onderhoudt gegevens van 600 miljoen creditcardgegevens wereldwijd. De getroffen database zou echter voornamelijk data van Amerikaanse burgers bevatten, al zijn ook gegevens van een aantal Britse en Canadese creditcardhouders buitgemaakt. In de database zijn ondermeer namen, persoonsgegevens, adresgegevens, geboortedata en in sommige gevallen rijbewijsnummers te vinden.

Opvallend is dat het datalek tussen mei en juli dit jaar plaatsvond, maar nu pas naar buiten is gebracht door Equifax. Bloomberg meldt dat drie managers van Equifax kort nadat het datalek aan het licht kwam aandelen in het bedrijf ter waarde van 1,8 miljoen dollar hebben verkocht. Equifax stelt echter dat de managers op dit moment niet op de hoogte waren van het datalek. Inmiddels is de aandelenkoers van het bedrijf fors gedeeld.

Lees ook
België nog lang niet cyberveilig, volgens ITU-onderzoek

België nog lang niet cyberveilig, volgens ITU-onderzoek

Tijdens het International Cyber Security Strategy (ICSS) Congres in Leuven gunde Roberto Tavano, security expert bij Unisys, het aanwezige publiek een inkijk in de resultaten van een onderzoek van de International Telecommunication Union (ITU). Opvallendste conclusie: België scoort bijzonder matig in dit onderzoek: Europees zijn ze slechts 22ste e1

Nieuwe Amerikaanse overheidsdienst moet informatiedeling van cyberdreigingen optimaliseren

Nieuwe Amerikaanse overheidsdienst moet informatiedeling van cyberdreigingen optimaliseren

Een nieuwe overheidsdienst gaat zich in de Verenigde Staten specifiek richten op digitale dreigingen. De dienst wordt tussen andere overheidsdiensten waaronder inlichtingendiensten geplaatst en moet gaan zorgen dat informatie optimaal wordt gedeeld. Dit moet helpen cyberdreigingen eerder te identificeren. De nieuwe dienst heet het Cyber Threat Int1