Acronis neemt DeviceLock over en voegt device control en data loss prevention toe aan cyberbeschermingsportfolio

Acronis-400300

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, neemt DeviceLock, Inc. over. DeviceLock voorziet ondernemingen en overheidsinstellingen van over de hele wereld van software ter voorkoming van dataverlies op endpoint devices en poorten. DeviceLock wordt een volledige dochteronderneming van Acronis.

DeviceLock, leider op het gebied van preventie van dataverlies (Data Loss Prevention, oftewel DLP) op endpoint devices, beschermt wereldwijd 4 miljoen computers, in meer dan 5.000 organisaties en in tal van sectoren, waaronder het bankwezen en financiële dienstverlening, medische zorg, farmacie, overheid en defensie, productie en retail.

DeviceLock DLP anticipeert op het feit dat bijna twee derde van alle ernstige datalek incidenten wordt veroorzaakt door werknemers, contractanten of bezoekers. Hetzij per ongeluk of met slechte bedoelingen. De oplossingen van DeviceLock zijn ontworpen om datalekken te voorkomen bij de bron en beschermen waardevolle data tegen insider threats, dreiging van binnenuit. Acronis gaat de technologie van DeviceLock integreren in het Acronis Cyber Platform, waardoor nieuwe services beschikbaar komen via de Acronis Cyber Cloud Solutions-portal. Tegelijkertijd blijft Acronis werken aan nieuwe versies van het DeviceLock DLP-complex, met behoud van volledige technische ondersteuning. De verwerving van de nieuwe mogelijkheden helpt Acronis om haar missie nog beter te volbrengen: het bieden van ongeëvenaarde cyberbescherming voor elk bedrijf.

 

Met DeviceLock’s volledige DLP-suite zal Acronis klanten en partners een eenvoudige en betaalbare aanpak aanbieden ter voorkoming van datalekken vanuit Windows- en Mac-laptops, desktopcomputers en virtuele Windows-sessies en -applicaties. Deze bestrijken de vijf vectoren van cyberbescherming: veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en bescherming (SAPAS) van alle data, applicaties en systemen.

"Door de oplossingen van DeviceLock aan ons portfolio van cyberbeschermingsproducten en -services toe te voegen, bieden we onze partners en klanten eenvoudig toegang tot DLP-functionaliteit voor endpoints, tegen een gunstige prijs,” stelt Serguei "SB" Beloussov, oprichter en Executive Officer van Acronis. "Om nog meer mogelijkheden aan ons bestaande repertoire toe te voegen kijken we naar de mogelijkheden om zelf nieuwe oplossingen ontwikkelen, maar ook naar mogelijke overnames van andere toonaangevende leveranciers. De wereld van de IT-beveiliging verandert continu en we zijn vastbesloten om de evolutie van onze oplossingen voort te zetten, om te kunnen blijven voldoen aan de steeds veranderende wensen vanuit de markt."

Met de services van DeviceLock stelt Acronis haar gemeenschap van 50.000 IT-partners in staat om de databeveiliging van hun klanten nog beter te managen. Met Acronis Cyber Protect beschikken zij over de benodigde controle en flexibiliteit om cyberbescherming aan te kunnen bieden en kunnen zij tegemoetkomen aan klantvragen wat betreft infrastructuurimplementatie op basis van locatie, budget en gebruiksscenario’s. Acronis blijft het cyberbeschermingsaanbod ook in de toekomst uitbreiden om optimaal te kunnen voldoen aan de vragen vanuit haar partners en klanten.

 "Door samen te gaan met Acronis kunnen we de productinnovatie versnellen, ons distributiekanaal uitbreiden en optimaal gebruikmaken van onze bestaande technologie om te voldoen aan de eisen van klanten", aldus Ashot Oganesyan, CTO en oprichter van DeviceLock. "Doordat we al bijna een kwart eeuw oplossingen leveren voor devicecontrole en preventie van datalekken op endpoints, weten we zeker dat deze overname miljoenen extra gebruikers zal gaan beschermen. Straks kunnen we over de hele wereld veilige en betrouwbare gegevensbeveiliging garanderen."

Over Acronis

Acronis combineert gegevensbeveiliging en cyberbescherming en levert daarmee geïntegreerde, geautomatiseerde cyberbescherming als antwoord op de uitdagingen van veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en bescherming (SAPAS) van de moderne digitale wereld. Met flexibele implementatiemodellen die voldoen aan de eisen van serviceproviders en IT-professionals biedt Acronis onovertroffen cyberbescherming voor gegevens, toepassingen en systemen met innovatieve oplossingen van de volgende generatie voor antivirus, back-up, noodherstel en eindpuntbeveiligingsbeheer. Met bekroonde anti-malware op basis van AI en gegevensverificatietechnologie op basis van blockchain beschermt Acronis elke omgeving, van cloud tot hybride en on-premises, tegen lage en voorspelbare kosten.

Acronis werd in 2003 opgericht in Singapore en vestigde in 2008 haar hoofdkantoor in Zwitserland. Vandaag telt Acronis meer dan 1.500 werknemers op 33 locaties in 18 landen. De oplossingen van Acronis hebben het vertrouwen van meer dan 5,5 miljoen privégebruikers en 500.000 bedrijven, waaronder 100% van de Fortune 1.000 en de bekendste professionele topsportclubs. De producten van Acronis zijn verkrijgbaar via 50.000 partners en serviceproviders in meer dan 150 landen en in meer dan 40 talen.

Over DeviceLock, Inc.

DeviceLock, Inc. opgericht in 1996, biedt bedrijven van elke omvang en in elke sector softwareoplossingen voor device control en data loss prevention voor endpoints. DeviceLock beschermt 4 miljoen computers in meer dan 5.000 organisaties over de hele wereld en heeft een groot aantal zakelijke klanten, waaronder financiële instellingen, overheidsinstanties, geclassificeerde militaire netwerken, gezondheidszorgverleners, telecommunicatiebedrijven en onderwijsinstellingen. Ga voor meer informatie naar DeviceLock op www.devicelock.com en op Twitter https://twitter.com/DeviceLock/

Meer over
Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1