Acronis opent Cyber Protection Center in EMEA

Acronis-400300

Acronis heeft een Cyber Protection Operation Center (CPOC) geopend in Schaffhausen in Zwitserland. De EMEA-regio krijgt hiermee een prominentere rol in de wereldwijde cyberbescherming. Het CPOC helpt partners, klanten en particulieren om #CyberFit te worden met diensten voor cyberbescherming, doorlopende monitoring en analyses van cyberdreigingen.

Hoewel preventiesystemen steeds beter worden, neemt het aantal complexe datalekken en beveiligingsincidenten nog altijd maar toe. “Het is daarom cruciaal dat bedrijven dreigingen zo snel mogelijk herkennen en addresseren”, stelt Candid Wüest, hoofd van het nieuwe Acronis CPOC. Hier werken hooggekwalificeerde internationale experts met intelligente tools om incidenten al in een vroeg stadium te detecteren en analyseren en er vervolgens op te anticiperen. “Het gaat om bedrijfskritische processen”, voegt hij hieraan toe.

Internationale CPOC-netwerk van Acronis

Bestaande SOC’s hebben verdergaande oplossingen nodig om gedetecteerde incidenten te verwerken en zo de werkdruk van de SOC-analisten te verlichten. Daarnaast is er nog vaak noodzaak om responsservices uit te breiden zodat SOC’s zoveel mogelijk voor verdedigende taken kunnen worden ingezet. Cloudservices bieden daarvoor ondersteuning. Met zijn geïntegreerde aanpak en internationale expertise fungeert het nieuwe CPOC in Schaffhausen als het commandocentrum voor EMEA. Wüest: “Bedrijven hebben tegenwoordig een geïntegreerde aanpak nodig voor een makkelijke, efficiënte, betrouwbare en veilige cyberbescherming van alle data, apps en systemen. Cyberbescherming moet gebaseerd zijn op de vijf vectoren van cyberbescherming: veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en bescherming (SAPAS).”

Acronis CPOC breidt uit

Momenteel werken 33 internationale experts in het Acronis CPOC en het bedrijf is van plan de komende jaren meer experts aan te nemen. Het CPOC helpt de ruim 500 engineers van Acronis ook de allernieuwste dreigingen aan te pakken met behulp van optimale, op AI en ML gebaseerde, geautomatiseerde aanvalsdetectie. De bevindingen die gedaan worden in het CPOC leiden tot de optimalisatie van producten zoals Acronis Cyber Protect Cloud, voor de integratie van back-up met full-stack antimalwarebeveiliging en uitgebreide, next-gen endpoint beheertools.

Met de kennis die het Cyber Protection Operation Center en zijn experts leveren, kan Acronis nog betere oplossingen ontwikkelen voor zijn eigen ecosysteem. Het nieuwe centrum genereert dagelijkse waarschuwingen over nieuwe cyberdreigingen en natuurrampen en definieert nieuwe beveiligingsschema’s voor klanten. Bovendien analyseert en verifieert het CPOC kwetsbare software en zorgt het ervoor dat de VA/PM-module automatisch patches implementeert.

Meer over
Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1