Acronis sluit zich aan bij MPC Alliance

Acronis-400300

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, heeft zich aangesloten bij de MPC Alliance, een wereldwijd samenwerkingsverband van organisaties die optimale datasecurity en privacy nastreven door de implementatie van de veilige cryptografietechnologie MPC (Multi-Party Computation).

MPC is een wiskundige benadering van digitale beveiliging die ervoor zorgt dat we voor onze privacy en online veiligheid minder afhankelijk zijn van de betrouwbaarheid van derde partijen en veiligheid van hardware. Het is een subgebied van de cryptografie waarmee meerdere partijen gevoelige data kunnen verwerken zonder deze toegankelijk te hoeven maken voor derden. Hierbij blijft de kwaliteit van de output gewaarborgd zelfs bij beschadigde data. 

Acronis heeft de MPC-technologie omarmd met oog op de continue ontwikkeling van het eigen cyberbeveiligingsdienstenportfolio, dat gebaseerd is op de 5 vectoren van cyberbeveiliging: veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en bescherming. Meer dan 5,5 miljoen particulieren, bedrijven en organisaties wereldwijd vertrouwen op de producten en services van Acronis.

Naast een reeks MPC-onderzoeksinitiatieven werkt Acronis samen met de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore om innovatieve encryptie- en veilige databeheertechnologieën te creëren om een veilig MPC-platform mogelijk te maken voor business-to-business en business-to-government transacties, waarbij versleutelde gegevens kunnen worden gedeeld tussen meerdere niet-vertrouwde partijen, terwijl gedeelde gegevens veilig en privé blijven.

Technology President en medeoprichter van Acronis Stanislav Protassov: “MPC is een gebied dat van groot belang is voor Acronis en waarvoor we een aanzienlijke hoeveelheid onderzoeksresources hebben vrijgemaakt. Het implementeren en integreren van MPC-technologie in onze oplossingen voor cyberbescherming is te vergelijken met het implementeren van een betrouwbare derde partij die de input ontvangt en vertrouwelijk de resultaten verwerkt zonder enige gegevens over die input vrij te geven. Klanten van Acronis kunnen bijvoorbeeld vertrouwelijke benchmarks uitvoeren of bedrijfsinformatie rapporteren zonder de onderliggende, gevoelige data vrij te geven.”

 

Meer over
Lees ook
De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?

Orange Cyberdefense waarschuwt voor kritieke kwetsbaarheid in ReCrystallize Server

Orange Cyberdefense waarschuwt voor kritieke kwetsbaarheid in ReCrystallize Server

Orange Cyberdefense heeft kritieke kwetsbaarheden in ReCrystallize Server ontdekt. Deze kwetsbaarheden maken het voor onbevoegden mogelijk om op afstand en zonder authenticatie toegang tot getroffen systemen te krijgen.

Cloudflare en Booz Allen Hamilton leveren Rapid Incident Response voor bedrijven die worden aangevallen

Cloudflare en Booz Allen Hamilton leveren Rapid Incident Response voor bedrijven die worden aangevallen

Cloudflare heeft een samenwerking bekendgemaakt met Booz Allen Hamilton, om bedrijven die worden aangevallen te ondersteunen door snelle Under Attack as a Service (UAaaS) te bieden met 30-dagen Rapid Response DDoS Mitigation