Adobe waarschuwt voor een kritiek beveiligingslek in Flash Player

hacker4-gabor-kalman

Adobe Flash Player bevat een kritieke kwetsbaarheid die actief wordt misbruikt door cybercriminelen. Hiervoor waarschuwt Adobe. Via het lek kunnen aanvallers systemen laten crashen en de controle over geïnfecteerde machines overnemen. Er is nog geen update beschikbaar waarmee het beveiligingslek kan worden gedicht.

Het gaat om een lek dat is geïdentificeerd als CVE-2016-4171, dat is ontdekt door Anton Ivanov en Costin Raiu van Kaspersky Lab. De kwetsbaarheid is aanwezig in Adobe Flash Player 21.0.0.242 en eerdere versies voor zowel Windows, Macintosh, Linux als Chrome OS. Een exploit waarmee aanvallers de kwetsbaarheid kunnen uitbuiten is inmiddels beschikbaar. Adobe stelt dat de exploit momenteel wordt ingezet voor het uitvoeren van gerichte aanvallen op gebruikers. Het aantal gebruikers dat hiermee geconfronteerd wordt is volgens het bedrijf beperkt.

Adobe verwacht donderdag 16 juni 2016 een update beschikbaar te kunnen stellen waarmee het beveiligingslek wordt gedicht. Het bedrijf belooft gebruikers op de hoogte te houden van ontwikkelingen via het Adobe Product Security Incident Response Team blog.

Lees ook

ICT-afdeling van Europarlement blokkeert nieuwe Outlook-app

Europarlementariërs moeten zo snel mogelijk de nieuwe Outlook-mailapp van hun iOS- en Android-apparaten verwijderen. De IT-afdeling van het Europees Parlement (EP) heeft de toegang van de app tot de e-mailservers van het EP geblokkeerd. Netzpolitik meldt dat Europarlementariërs een e-mail hebben ontvangen waarin de Directorate-General for Innovation and Technological Support (DG ITEC), de IT-afdeling van het Europees Parlement, de situatie uitlegt. De nieuwe Outlook-app zou ernstige tekortkomingen hebben op het gebied van beveiliging en daardoor geblokkeerd zijn. ‘Installeer de app niet’ Euro1

Onderzoeker publiceert 10 miljoen inloggegevens

Onderzoeker publiceert 10 miljoen inloggegevens

Een onderzoeker publiceert een databestand met 10 miljoen inloggegevens. Het gaat om accountgegevens die in de afgelopen tien jaar zijn buitgemaakt door hackers en openbaar op internet beschikbaar zijn. Met de actie wil de beveiligingsonderzoeker de ontwikkeling van cybersecurity steunen. “Deze data is extreem waardevol voor academische- en onderz1