Barracuda Email Threat Scanner detecteert miljoenen aanvallen die worden gemist door de bestaande beveiligingsoplossingen

Barracuda_Logo_ColorA-300x71

Barracuda lanceert een compleet herziene versie van de Barracuda Email Threat Scanner. Dit is een gratis tool die helpt bij het detecteren van e-maildreigingen die langs de e-mailgateway van bedrijven zijn gekomen. Daarbij gaat het onder andere om zeer gerichte aanvallen zoals spearphishing, business email compromise (BEC), het overnemen van email conversaties en het nabootsen van services.

 

Iedere scan levert een rapport op over de aangetroffen dreigingen, maar ook over de emaildomeinen en werknemers die risico lopen. Deze informatie helpt organisaties om kwetsbaarheden in de bestaande e-mailbeveiliging te identificeren en te verhelpen.

Barracuda-20210223-image011

 

De vernieuwde Barracuda Email Threat Scanner biedt onder andere een update van de gebruikersinterface voor het dashboard van de scanner:

 

  • Scan preview pagina, waarmee gebruikers de voortgang van hun scan kunnen volgen terwijl deze wordt uitgevoerd;
  • Real-time overzicht van de eerste resultaten terwijl Email Threat Scanner mailboxen verder scant en dreigingen detecteert;
  • Verbeterde dashboardrapportage van de gedetecteerde dreigingen, waarmee het gemakkelijker wordt om in te zoomen op specifieke bevindingen en deze te interpreteren;
  • Een 14-dagen gratis proefversie van Barracuda Sentinel kan nu rechtstreeks vanuit de scanner worden gestart, zodat klanten kunnen ervaren welke voordelen continue bescherming biedt.

 

In 2020 hebben 4.550 organisaties over de hele wereld Barracuda Email Threat Scanner gebruikt om 2.600.531 mailboxen te scannen, waarbij 2.029.413 dreigingen werden gedetecteerd. Per organisatie werden gemiddeld 512 dreigingen aangetroffen en in één op de zeven mailboxen (14%) werd minstens één dreiging gevonden, zelfs wanneer berichten werden gescand door een e-mailgateway-oplossing.

De gedetecteerde aanvallen vallen onder vier soorten e-maildreigingen: phishing, scamming, afpersing en business email compromise (BEC). Van de ruim twee miljoen unieke dreigingen die werden gevonden, werd phishing het meest gemist door de bestaande e-mailbeveiligingsoplossingen van organisaties (59%). Scamming kwam op de tweede plaats (39%). Afpersing (9%) en BEC (8%) kwamen minder vaak voor, maar cybercriminelen voeren dit type aanval vaak op een kleinere schaal uit, omdat deze sterk gepersonaliseerd zijn.

“Spearphishing is gevaarlijker dan ooit omdat aanvallers steeds geraffineerder te werk gaan. Hoewel veel organisaties hebben geïnvesteerd in bescherming tegen e-maildreigingen, weten veel van deze aanvallen toch door de gateways te komen en komen ze terecht in de inbox van gebruikers”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda. “Zoals uit deze cijfers blijkt, bieden traditionele e-mailgateways geen afdoende bescherming. Voor een optimale beveiliging zouden klanten ook API-gebaseerde inbox-bescherming moeten inzetten”

Barracuda Sentinel integreert rechtstreeks in Office 365 om dreigingen in het e-mailsysteem te detecteren die niet worden herkend door traditionele beveiligingsgateways. Kijk op https://www.barracuda.com/products/sentinel voor meer informatie.

Aanvullende informatie:

 

Lees ook
Sectigo: merendeel MKB negeert kwetsbare websites

Sectigo: merendeel MKB negeert kwetsbare websites

Het voorkomen van aanvallen op websites is vaak geen topprioriteit voor kleine organisaties, ondanks de cruciale rol die cybersecurity speelt in hun zakelijke succes. Volgens een nieuw rapport van Sectigo® “State of Website Security and Threat Report”

Aantal gebruikers dat te maken kreeg met bedreigingen, vermomd als populaire online leerplatforms, toegenomen met 60%

Aantal gebruikers dat te maken kreeg met bedreigingen, vermomd als populaire online leerplatforms, toegenomen met 60%

Terwijl de pandemie voortduurt en scholen nieuwe sluitingen ervaren of een hybride leermodel volgen (persoonlijk en op afstand), blijft de onderwijssector kwetsbaar voor cybercriminaliteit. Van juli tot december 2020 kwamen 270.171 gebruikers verschillende bedreigingen tegen die waren vermomd als populaire leerplatforms - een stijging van 60% vergeleken...

Proofpoint: Cyberaanval op HvA en UvA volgende voorbeeld dat sector groot risico loopt

Proofpoint: Cyberaanval op HvA en UvA volgende voorbeeld dat sector groot risico loopt

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Universiteit van Amsterdam (UvA) meldden woensdag dat zij het slachtoffer zijn geworden van een cyberaanval. De onderwijsinstellingen gaven aan dat “onbekende derden zich toegang hebben verschaft tot de ICT-omgevingen”.