Beyond Identity benoemt Chris Meidinger tot technisch directeur van EMEA

Meidinger

Beyond Identity, leverancier van onzichtbare multi-factor authenticatie (MFA), heeft Chris Meidinger aangesteld als nieuwe technisch directeur voor de EMEA-regio. In deze functie zal hij verantwoordelijk zijn voor het plannen en implementeren van klantprojecten, evenals het bieden van technische ondersteuning aan het EMEA-team.

Meidinger heeft de afgelopen twintig jaar bij verschillende innovatieve leveranciers van IT-beveiligings- en communicatieoplossingen gewerkt, en was daar succesvol in zowel pre-sales als after-sales management functies. Meidinger is afkomstig van het bedrijf CrowdStrike, waar hij als Director of Sales Engineering (SE) verantwoordelijk was voor de opbouw en uitbreiding van het SE-team in Centraal- en Noord-Europa, en een sleutelrol speelde in de acquisitie van nieuwe klanten. Daarvoor bekleedde hij verschillende technische functies bij SecurityScorecard, Agari en Sendmail.  

De aanstelling van Meidinger komt op een cruciaal moment voor het bedrijf. Eerder dit jaar haalde Beyond Identity $100 miljoen op aan nieuwe investeringen, waarmee een waardering van $1,1 miljard werd bereikt. De financiering ging gepaard met een recordgroei en uitbreiding van de teams in zowel Noord-Amerika als EMEA. Met de aanstelling van Meidinger wil het bedrijf zijn leiderschap in Europa versterken.

De oplossing van Beyond Identity zorgt ervoor dat het risico op wachtwoordgebaseerde aanvallen wordt geëlimineerd, wat juist in deze tijden van enorme groei van datalekken en ransomware essentieel is voor ondernemingen.  Volgens het Verizon Data Breach Investigations Report van 2022 zijn problemen met wachtwoordbeveiliging verantwoordelijk voor 80% van alle datalekken wereldwijd. Dit ondanks het feit dat de aanbevelingen en beveiligingsmaatregelen rond wachtwoordbescherming de afgelopen jaren flink zijn toegenomen.

Meidinger: "Het moet duidelijk zijn dat het denkbeeld dat wachtwoorden voor veilige authenticatie zorgen, volkomen onjuist is. Wachtwoorden kunnen nooit de veiligheid bieden die ze beloven - hoe sterk ze ook zijn – en óók niet als er een passwordmanager gebruikt wordt. De toekomst van cybersecurity ligt in wachtwoordloze authenticatie en Beyond Identity helpt hierbij.  We bereiken dit door biometrie, sterke cryptografie en veiligheidscontroles op apparaatniveau te gebruiken om de risico's van phishingaanvallen en het gebruik van gecompromitteerde wachtwoorden uit te bannen."

 

Jasson Casey, CTO bij Beyond Identity: "Het aantal klanten van Beyond Identity in EMEA neemt flink toe, en dankzij de kwalificaties en kennis van Chris zal het succes nog sneller groeien. We zijn verheugd dat Chris het team komt versterken. Hij zal ervoor zorgen dat we technische ondersteuning van het hoogste niveau blijven bieden aan onze klanten. Chris heeft de ervaring om complexe technische concepten te vertalen naar duidelijke waardeproposities en daarnaast heeft hij ook uitstekende relaties met belangrijke klanten, van Fortune 50 tot Global 2000 bedrijven in EMEA en de VS."

 

Meer over
Lees ook
IGEL benoemt Klaus Oestermann tot voorzitter van de Raad van Bestuur

IGEL benoemt Klaus Oestermann tot voorzitter van de Raad van Bestuur

IGEL, leverancier van het managed endpoint operating system voor veilige toegang tot elke digitale werkplek, heeft aangekondigd dat Klaus Oestermann is toegetreden tot de Raad van Bestuur als voorzitter. Oestermann, een ervaren wereldwijde SaaS-bedrijfsleider, bestuurslid, investeerder en adviseur, zal het IGEL-management leiden in de volgende gro1

TEHTRIS breidt Raad van Bestuur uit

TEHTRIS breidt Raad van Bestuur uit

TEHTRIS, de Franse aanbieder van het TEHTRIS XDR Platform en technologieleider in de strijd tegen cyberspionage en cybersabotage, heeft drie nieuwe onafhankelijke leden toegevoegd aan de Raad van Bestuur. Deze benoemingen hebben als doel het bestuur en de strategie van het bedrijf te versterken. Daarnaast zijn ze in lijn met de groeiplannen die TE1

Thomas Fetten nieuwe CEO en Marc Breitfeld nieuwe CFO Matrix42

Thomas Fetten nieuwe CEO en Marc Breitfeld nieuwe CFO Matrix42

Matrix42, een toonaangevende leverancier van Enterprise Service Management (ESM) SaaS-oplossingen, heeft de benoeming van Thomas Fetten als nieuwe CEO en Marc Breitfeld als nieuwe CFO bekendgemaakt. Fetten was tot voor kort CEO van Deutsche Telekom Security GmbH. Breitfeld komt over van Atos Gruppe, waar hij werkzaam was als CFO en Managing Direct1