Bitdefender beveiligt IoT-apparaten met BOX

bitdefender-box

Bitdefender introduceert BOX, all-in-one oplossing die Internet-of-Things (IoT)-gebruikers bescherming biedt. Het internetverkeer van alle IoT-apparaten wordt via BOX geleidt, waardoor de oplossing dit verkeer kan controleren op dreigingen en deze indien nodig kan blokkeren.

Het IoT gaat naar verwachting de komende jaren een steeds belangrijkere rol spelen in het leven van gebruikers. Allerlei apparatuur die we dagelijks gebruiken wordt met internet verbonden. Dit brengt echter ook risico’s met zich mee. Apparaten die met internet zijn verbonden kunnen immers ook gehackt worden.

Beveiliging via VPN

Bitdefender speelt hierop in met BOX. De unit kan functioneren als een stand-alone router, maar is vooral bedoeld als aanvulling op bestaande routers. Alle IoT-apparaten in huis kunnen met de BOX worden verbonden. Zodra een gebruiker buitenshuis gebruikt maakt van zo’n apparaat kan deze via een Virtual Private Network worden verbonden met de BOX, waarna het apparaat alsnog wordt beschermd via deze oplossing.

De oplossing heeft een aanschafprijs van 199 dollar. Daarnaast zullen gebruikers een abonnement moeten afsluiten om gebruik te kunnen maken van de BOX. Na het eerste jaar brengt Bitdefender hiervoor jaarlijks 99 dollar in rekening. Voor dit bedrag krijgen gebruikers echter wel een oplossing waarmee zij een onbeperkt aantal IoT-apparaten kunnen beveiligen.

Lees ook

ICT-afdeling van Europarlement blokkeert nieuwe Outlook-app

Europarlementariërs moeten zo snel mogelijk de nieuwe Outlook-mailapp van hun iOS- en Android-apparaten verwijderen. De IT-afdeling van het Europees Parlement (EP) heeft de toegang van de app tot de e-mailservers van het EP geblokkeerd. Netzpolitik meldt dat Europarlementariërs een e-mail hebben ontvangen waarin de Directorate-General for Innovation and Technological Support (DG ITEC), de IT-afdeling van het Europees Parlement, de situatie uitlegt. De nieuwe Outlook-app zou ernstige tekortkomingen hebben op het gebied van beveiliging en daardoor geblokkeerd zijn. ‘Installeer de app niet’ Euro1

Onderzoeker publiceert 10 miljoen inloggegevens

Onderzoeker publiceert 10 miljoen inloggegevens

Een onderzoeker publiceert een databestand met 10 miljoen inloggegevens. Het gaat om accountgegevens die in de afgelopen tien jaar zijn buitgemaakt door hackers en openbaar op internet beschikbaar zijn. Met de actie wil de beveiligingsonderzoeker de ontwikkeling van cybersecurity steunen. “Deze data is extreem waardevol voor academische- en onderz1