Bitdefender onderzoek: Trickbot allesbehalve verslagen

Bitdefender-700599-2020

Zelfs na arrestaties en operationele onderbrekingen is Trickbot springlevend. Sterker nog, ze winnen aan slagkracht door snel functionaliteit en mogelijkheden toe te voegen aan hun malware en infrastructuur. Bitdefender ontdekte een bijgewerkte Virtual Networking Computing (VNC) -module die in actieve ontwikkeling lijkt te zijn met frequente updates en bugfixes. Het onderzoek geeft aan dat Trickbot, net als andere grote cybercriminaliteitsoperaties, actief investeert in de veerkracht van hun operatie om ervoor te zorgen dat ze in bedrijf blijven.

De module genaamd tvncDll bevat nieuwe mogelijkheden om informatie te monitoren en verzamelen en gebruikt een aangepast communicatieprotocol om te communiceren met de C2-servers. Dit maakt het moeilijk om de aanval op te merken en te begrijpen welke data wordt verzonden.

Daarnaast identificeerde Bitdefender VNCView, de software-applicatie die Trickbot-aanvallers gebruiken om verbindingen tussen andere bedreigingsactoren en de computer van het slachtoffer te vergemakkelijken. Dit geeft een kijkje achter de schermen hoe Trickbot-operators het voor hun cybercriminele klanten eenvoudiger maakt.

Lees ook
Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

Dreigingsactor 'BattleRoyal' gebruikt DarkGate-malware voor cybercriminele doeleinden

Dreigingsactor 'BattleRoyal' gebruikt DarkGate-malware voor cybercriminele doeleinden

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint publiceren vandaag onderzoek over de activiteiten van dreigingsactor 'Battle Royal'. Deze actor gebruikt DarkGate- en NetSupport-malware om controle te krijgen over geïnfecteerde hosts via meerdere verschillende aanvalsketens en social engineering technieken.

Recruiters slachtoffer van malware door lures van TA4557

Recruiters slachtoffer van malware door lures van TA4557

Cybersecuritybedrijf Proofpoint brengt onderzoek naar buiten over nieuwe activiteit van TA4557. Dit is een financieel gemotiveerde dreigingsactor die bekend staat om het gebruik van lures met sollicitatiethema’s. Ook verspreidt het de More_Eggs backdoor, een strategische loop gemaakt voor het verlengen van de uitvoeringstijd wat de ontwijkingsmoge1