Bitdefender versterkt zakelijke tak dankzij meer bedrijfsoplossingen en groter partnerecosysteem

Bitdefender-700599-2020

Bitdefender onthulde deze maand de resultaten van een uitzonderlijk jaar voor haar business solutions afdeling. De groei van de Bitdefender-oplossingen voor zakelijke end point protection overtrof de sector met meer dan twee keer de marktgroeipercentages voor 2020¹. Dit aanhoudende momentum loopt parallel met de toegenomen vraag naar moderne end point bescherming, beveiliging van cloud workloads en geavanceerde detectie- en responsdiensten.

In 2020 bereikte Bitdefender verschillende mijlpalen, waaronder:

  • Groei van aantal partners door cloudinitiatieven – Het ecosysteem van Bitdefenderpartners groeide in de loop van het jaar met meer dan 17% en breidde het segment van remote monitoring and management (RMM) uit met meer dan 140%. Nieuwe partners waren onder andere Atera, intY, Pax8, Synnex Corporation. Deze opvallende groei was deels te danken aan de introductie van een cloudgebaseerde Endpoint Detection and Response (EDR)-oplossing voor enterprises, managed service providers (MSP) en hun klanten.
  • Nieuwe zakelijke klanten en groei van bedrijfsactiviteiten - Bitdefender zag een snelle groei van nieuwe zakelijke contracten met meer dan 40% op jaarbasis in het vierde kwartaal, in verschillende belangrijke sectoren, waaronder gezondheidszorg, retail en maakindustrie. Bitdefender heeft ook verscheidene nieuwe managementfuncties aangesteld en het wereldwijde Business Solutions Group uitgebreid met nieuw personeel in engineering, verkoop, marketing en andere belangrijke afdelingen. 
  • Marktleider in de beveiliging van cloud workloads - Bitdefender was een voortdurende pionier met initiatieven om de beveiliging van de cloud te versterken met name door de bijdrage van Hypervisor Introspection (HVI), een baanbrekende open-source aanpak voor het detecteren van aanvallen op virtuele machines. Bovendien behield Bitdefender zijn status als "leider" in de Forrester Wave™ for Cloud Workload Security.
  • Nieuwe managed detection and response services - Bitdefender onthulde zijn Managed Detection and Response (MDR) services voor bedrijven en overheidsinstellingen. De diensten, geleid door een team van elite threat hunters van het bedrijf, leveren constant bescherming tegen aanvallen en bieden remediation in elke virtuele omgeving. Klanten profiteren van bijna-realtime updates over dreigingen afkomstig van eigen onderzoek en data van miljoenen eindpunten over de hele wereld opgeslagen in het Security Operation Center (SOC) van Bitdefender.
  • Belangrijke ontdekkingen - Bitdefender Labs, het eliteteam van cyberbeveiligingsonderzoekers, reverse malware-engineers en onderzoekers, ontdekten FunnyDream, een APT-dreiging (advanced persistent threat) die bedrijven en overheidsinstellingen in Azië probeert te infiltreren. Daarnaast versterkte Bitdefender Labs de wereldwijde security-gemeenschap in 2020 met verschillende belangrijke ontdekkingen rond nieuwe kwetsbaarheden, kwaadaardige phishingcampagnes en malwarevarianten.

¹Bron: Gartner, Inc., Forecast: Information Security and Risk Management, Worldwide, 2018-2024, 4Q20 Update, December 22, 2020

*Groei resultaten gebaseerd op Bitdefender’s interne benchmark. 

Meer over
Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto, een dochteronderneming van Hewlett Packard Enterprise, ziet voor 2024 drie belangrijke trends rond cybersecurity en het dreigingslandschap. De eerste is dat de toenemende complexiteit en regelmaat van cyberaanvallen het steeds moeilijker zullen maken voor bedrijven om een goede cyberverzekering af te sluiten. De tweede trend die Zerto opmer1