Cegeka structurele IT-partner van Digitaal Vlaanderen

Cegeka-300200.jpg

De Vlaamse overheid heeft Cegeka gekozen als een van de structurele en strategische IT- partners. De volgende 7 jaren neemt Cegeka het beheer van de digitale werkplekken van de Vlaamse overheid voor zijn rekening en is het, in partnership met het bedrijf DXC, voor dezelfde periode geselecteerd voor de uitrol van applicatieve diensten binnen de Vlaamse overheid.
 

“We zijn bijzonder fier dat Cegeka als grootste Vlaamse onafhankelijke IT-dienstenleverancier op lange termijn mee aan het stuur zit van de verdere digitalisering van Vlaanderen en de Vlaamse administratie. Cegeka heeft samen met de overheid de ambitie om Vlaanderen te laten groeien tot een top-5 digitale regio in Europa”, zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka. De structurele samenwerking met de Vlaamse overheid is een cruciale stap in de verdere groei van Cegeka binnen Vlaanderen.

 

Structurele partner voor digitale werkplekdiensten 

Cegeka is gekozen tot partner voor de uitrol van de digitale werkplekken bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen. De raamovereenkomst loopt over een periode van 7 jaar. De initiële focus ligt op de overname en continuïteit van de bestaande dienstverlening. Daarnaast staat de uitvoering van een transformatieplan, met een sterke focus op eindgebruikerservaring en user adoptie hoog op de agenda.

“Het is ons doel om élke medewerker van de Vlaamse overheid en lokale besturen te voorzien van onze dienstverlening via deze raamovereenkomst. Hiervoor kiest Cegeka voor de Microsoft O365 oplossing met een sterk ecosysteem van partners, waarbij we véél aandacht schenken aan duurzaamheid”, aldus Stijn Bijnens.

 

Cegeka ondersteunt digitale uitrol applicatiediensten 

“Cegeka is in een partnership met DXC één van de geselecteerde partijen voor de ontwikkeling en uitrol van applicatiediensten voor de Vlaamse overheid. Het is onze uitgesproken ambitie om de strategische applicatieve partner van de Vlaamse overheid te worden. Wij kijken er naar uit om dankzij de ontwikkeling van nieuwe applicaties een positieve bijdrage te leveren aan het relanceplan Vlaamse Veerkracht”, zegt Stijn Bijnens. Cegeka beschikt met de applicaties voor het Groeipakket (VUTG) en de VDAB al voor de nodige ervaring met IT-ontwikkelingen voor de Vlaamse overheid.

In het partnership met DXC is Cegeka op de eerste plaats verantwoordelijk om de nodige continuïteit te garanderen van het huidige applicatielandschap van de Vlaamse overheid. “Cegeka en DXC dekken een breed gamma aan technologie af. In onze ambitie om de Vlaamse overheid te ontzorgen, focussen we op data(platformen) en onze cloud first strategie. We zien grote mogelijkheden in de implementatie van 5G, AI en Solid, die een belangrijke meerwaarde kunnen betekenen voor Vlaanderen”, besluit Stijn Bijnens.

De raamovereenkomst over de applicatiediensten loopt over een periode van 7 jaar.

 

Meer over
Lees ook
Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault, aanbieder van oplossingen die databescherming en cyberweerbaarheid naar hybride clouds brengen, introduceert vandaag Commvault Cloud, powered by Metallic AI. Met dit unieke platform kunnen IT- en security-teams de cyberweerbaarheid van hun organisatie ingrijpend verbeteren in een tijd waarin hacks en ransomware-aanvallen aan de orde van1

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.

DigiCert ONE komt beschikbaar op Oracle Cloud Infrastructure

DigiCert ONE komt beschikbaar op Oracle Cloud Infrastructure

DigiCert, leverancier van digitaal vertrouwen en lid van het Oracle Partner Network (OPN), gaat het DigiCert ONE-platform voor digitaal vertrouwen toegankelijk maken via de Oracle Cloud Infrastructure. Als gevolg daarvan kunnen klanten sneller de waarde van DigiCert ONE benutten in combinatie met OCI's security-first architectuur voor single- en m1