Clavister toont Multi Factor Authentication oplossing op IT-SA 2016

Clavister, leverancier van oplossingen voor netwerkbeveiliging, demonstreert tijdens de IT-beveiligingsbeurs IT-SA 2016 zijn oplossing voor Multi Factor Authentication: Clavister MFA. IT-SA vindt van 18 tot 20 oktober plaats in het Duitse Neurenberg.

Wie in Duitsland IT-diensten verleent, krijgt onder meer te maken met Duitse wet- en regelgeving rond privacybescherming en dataopslag, zoals het 'Bundesdatenschutzgesetz'. Deze regels beschrijven hoe bedrijven om moeten gaan met gevoelige bedrijfsgegevens. Clavister MFA draagt daaraan bij door te voldoen aan alle belangrijke zakelijke vraagstukken rond sterke authenticatie zonder complexiteit toe te voegen aan het beheer.

Clavister MFA

Clavister MFA combineert:

  • Server: de Clavister MFA Server houdt ongeautoriseerde individuen buiten het bedrijfsnetwerk. De Clavister MFA Server communiceert met de Next Generation Firewalls van Clavister en de User Directories, en volgt alle eenmalige wachtwoorden (One Time Password of OTP). De Clavister MFA Server beschikt over verschillende risicogebaseerde authenticatiefuncties, ‘scenario’s’ genaamd. Met deze scenario’s kunnen IT-beheerders het juiste authenticatieniveau toewijzen op basis van wie de gebruiker is, welke service nodig is, welke informatie toegankelijk moet zijn en zelfs via welk IP-adres of netwerk toegang verzocht wordt.
  • Authenticator: De Clavister Authenticator is een mobiele app die werkt op Apple- en Androidapparaten. Wanneer een medewerker de app opent, genereert deze elke 30 seconden een OTP. De installatie en configuratie is eenvoudig. De Clavister Authenticator is gratis beschikbaar in de Apple App Store en Google Play, zonder transactiekosten.
  • SMS One Time Password Service: Deze sms-dienst werkt als een bundel en is een goedkoop en gebruikersvriendelijk alternatief voor het creëren van hardwarematige tokens. Dit op sms gebaseerde OTP-systeem werkt op alle apparaten zonder installatie of ingrijpende configuratie.

Producten van PhenixID

Clavister presenteert op IT-SA eveneens de producten van PhenixID, een leverancier van oplossingen voor identity and access management. Clavister nam in augustus van dit jaar PhenixID over. Op IT-SA demonstreert het bedrijf onder andere de oplossingen Message Gateway en One Touch en toont hoe deze producten het portfolio van Clavister aanvullen.

Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys, Inc. een pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde compliance-, beveiligings- en IT-oplossingen, kondigt vandaag aan dat het External Attack Surface Management (EASM)-mogelijkheden toevoegt aan het Qualys Cloud Platform. De nieuwe functionaliteit, die is geïntegreerd in CyberSecurity Asset Management 2.0, voegt een weergave1