D-Link aangeklaagd door FTC wegens beveiliging van routers en camera's

hamer-rechter-rechtszaak-300x199

De Taiwanese fabrikant van netwerkapparatuur D-Link is aangeklaagd door de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC). De FTC stelt dat D-Link routers en IP-camera’s die het levert aan consumenten onvoldoende heeft beschermd om de privacy en veiligheid van klanten te waarborgen.

De maatregel van de FTC is onderdeel van een campagne die de organisatie is gestart om de beveiliging van Internet of Things (IoT) apparatuur te verbeteren. Eerder werd ook hardwarefabrikant ASUS en leverancier van videocamera’s TRENDnet aangeklaagd door de FTC.

Slechte beveiliging

In de aanklacht stelt de FTC dat D-Link heeft verzuimd ‘redelijke stappen te nemen om zijn routers en Internet Protocol (IP) camera’s te beveiligen, waarmee in potentie gevoelige klantinformatie inclusief live video en audio feeds van D-Link IP-camera’s kunnen worden gecompromitteerd’.

Ook wijst de organisaties erop dat D-Link camerasoftware gebruik maakt van hardcoded inloggegevens, waaronder de gebruikersnaam ‘guest’ in combinatie met het wachtwoord ‘guest’. Ook zijn zogeheten ‘command injections’ mogelijk, waarmee aanvallers op afstand ongeautoriseerde commando’s kunnen versturen en laten uitvoeren op routers van klanten. Een private sleutel die wordt gebruikt om D-Link software te ondertekenen was daarnaast zes maanden lang toegankelijk via een publieke website. Tot slot stelt de FTC dat inloggegevens van klanten voor de mobiele app van D-Link in platte tekst worden opgeslagen op hun mobiele apparaten.

‘Beschuldigingen zijn niet op feiten gebaseerd’

In een reactie op de aanklacht ontkent D-Link alle aantijgingen. Het bedrijf stelt dat de beschuldigingen niet op feiten zijn gebaseerd en geeft dan ook aan zich te zullen verdedigen tegen de aanklacht. De volledige verklaring van D-Link is hier te vinden.

Dossiers
Lees ook
Vasco doet 4 securityvoorspellingen voor 2018

Vasco doet 4 securityvoorspellingen voor 2018

In 2017 zijn helaas meerdere records gebroken op het gebied van datalekken. Honderden miljoenen mensen zijn wereldwijd het slachtoffer geworden van cyberaanvallen en –dreigingen. De laatste jaren zijn veel nieuwe technieken opgedoken om deze dreigingen het hoofd te bieden. Maar de meest eenvoudige manier wordt nog steeds het vaakst genegeerd: de m1

Wibu-Systems maakt distributie van gebruikslicenties via de cloud mogelijk

Wibu-Systems maakt distributie van gebruikslicenties via de cloud mogelijk

Wibu-Systems, leverancier van beveiligingsoplossingen en producten voor licentiebeheer van software, kondigt CodeMeter Cloud Lite aan. Met CodeMeter Cloud Lite kunnen software ontwikkelaars hun Software as a Service (SaaS) applicaties, standaard PC software of mobiele apps via de cloud beveiligen tegen ongeoorloofd gebruik van hun producten of inb1

Flowmon’s monitoring- en detectie-aanpak helpt SCADA- en IoT-omgevingen te monitoren

Flowmon’s monitoring- en detectie-aanpak helpt SCADA- en IoT-omgevingen te monitoren

Flowmon breidt haar productaanbod uit op naar SCADA en het Internet of Things (IoT). De oplossingen van dit Tsjechische high-tech bedrijf gebruiken volledige bedrijfsnetwerken als een sensor om verdacht en ongeautoriseerd verkeer te ontdekken en zo snel mogelijk tegen te houden. Kritieke processen, zoals energiedistributie, watermanagement en ope1