Dashboard helpt beveiliging van G Suite te verbeteren

Google introduceert een nieuw security center voor G Suite. Het security center helpt G Suite beheerders de digitale beveiliging van hun organisatie te verbeteren. Het security center geeft ondermeer inzicht in security analyses, actiegedreven inzichten, best practices en aanbevelingen van Google.

Dit maakt Google bekend in een blogpost. Het security center is een dashboard in G Suite dat alle belangrijke gegevens op het gebied van security weergeeft. Denk hierbij aan verdachte activiteiten op apparaten van eindgebruikers en het gebruik van encryptie, maar ook aan analytische gegevens die beheerders helpen digitale dreigingen te identificeren. Zo geeft het security center inzicht in de wijze waarop gebruikers binnen een organisatie doelwit zijn van phishing aanvallen, malware en spam. Ook worden beheerders gealarmeerd zodra bijvoorbeeld Google Drive bestanden Data Loss Protection (DLP) regels triggeren, wat erop kan wijzen dat iemand bedrijfsdata probeert te stelen.

Het security center van G Suite (bron: Google)

Aanbevelingen om beveiliging te verbeteren

Een ander onderdeel van security center dashboard is 'security health'. Dit onderdeel analyseert de wijze waarop organisaties G Suite applicaties hebben beveiligd en geeft advies op maat om de beveiliging verder te verbeteren. Deze aanbevelingen hebben ondermeer betrekking op de wijze waarop data worden opgeslagen en bestanden worden gedeeld, evenals instellingen van G Suite.

Het security center wordt de komende dagen door Google uitgerold naar G Suite Enterprise gebruikers. Het bedrijf heeft een reeks instructies gepubliceerd om beheerders te helpen aan de slag te gaan met het security center.

Lees ook
Belgische online shoppers lopen risico op emailfraude tijdens dit feestdagenseizoen

Belgische online shoppers lopen risico op emailfraude tijdens dit feestdagenseizoen

Proofpoint Inc. publiceert onderzoek waaruit blijkt dat 64% van de grootste Belgische retailers achterloopt met elementaire cybersecuritymaatregelen. De bevindingen zijn gebaseerd op een Domain-based Message Authentication, Reporting en Conformance (DMARC) analyse van de 25 grootste Belgische retailers

Orange Cyberdefense: ‘Cybersecurity in het AI-tijdperk vereist proactieve aanpak’

Orange Cyberdefense: ‘Cybersecurity in het AI-tijdperk vereist proactieve aanpak’

Want wanneer zich een cyberincident voordoet - en die kans is groot - kan het juiste plan en de juiste voorbereiding de impact beperken en de veerkracht vergroten. Dat was de rode draad van Orange Cyberdefense Live 2023, een evenement dat onlangs plaatsvond in Edegem, België.

Qualys lanceert Enterprise TruRisk Platform

Qualys lanceert Enterprise TruRisk Platform

Tijdens de 2023 Qualys Security Conference (QSC) in Orlando, Florida, introduceerde Qualys het nieuwe Qualys Enterprise TruRisk Platform, dat organisaties ondersteunt in het beheren en verminderen van cyberrisico's.