DCC Nederland presenteert bekroonde PAM-oplossing van Senhasegura op IDM Europe 2022

DCC-Nederland

DCC Nederland, een Value Added Distributeur met oplossingen voor netwerkbeheer en -beveiliging, is aanwezig op IDM Europe, het Identity Management event dat plaatsvindt op 4 oktober in het Van der Valk Hotel in Utrecht. DCC toont hier onder meer de bekroonde Privileged Access Management (PAM)-oplossing van Senhasegura. CIO’s, CISO’s en IT-beheerders zijn uitgenodigd om langs te komen op de stand en te leren hoe zij hun organisaties kunnen beschermen door de toegang van privileged accounts tot netwerken, servers, databases en apparaten te beheren, te monitoren en te rapporteren.

 

 

 

 

Op de stand van DCC Nederland kunnen bezoekers onder meer horen over de Gartner Peer Reviews. Dit zijn beoordelingen door inkopers en managers, die Senhasegura 4,9 sterren (van 5) toekennen en waarvan 98% zegt dat zij de PAM-oplossing aanraden.

Privileged Access Management (PAM) is het beschermen van geprivilegieerde gebruikers. Dit zijn de accounts die toegang hebben tot alle systemen, applicaties en data hebben om deze naar behoren te laten functioneren. Denk aan algemene IT-beheerders, systeemmedewerkers, netwerkspecialisten, DevOps-specialisten en natuurlijk het management zelf. Maar tegenwoordig zijn dit ook vaak automatiseringssystemen, API’s en andere software-oplossingen.

“Via het PAM-platform konden we alle aangesloten apparaten in onze netwerkinfrastructuur goed beheren, van endpoints en switches tot firewalls en servers. Het gebruik van de tool is vrij intuïtief en eenvoudig, en we hebben nooit klachten gehad van gebruikers over de bruikbaarheid ervan. Het is mogelijk om gemakkelijk rapportages te genereren van alle uitgevoerde acties. De fijnmazigheid van de privileges binnen de oplossing is een van de beste die we ooit hebben gezien en past zich aan een reeks scenario's en use cases in de organisatie aan”, aldus een van de beoordelaars.

Richard van Zundert, Business Development Manager van DCC Nederland: “De Gartner Peer Reviews concluderen dat het PAM-platform van Senhasegura een concrete lifecycle aan functionaliteit biedt, inclusief account discovery, netwerkmonitoring, wachtwoorden, beveiligde sessies, toegangsbeheer en rapportages. We kijken er daarom naar uit om de bezoekers van onze stand op IDM Europe hierover te informeren. De inloggegevens van geprivilegieerde gebruikers worden beschouwd als de ‘sleutels van het koninkrijk’, en dat maakt ze tot een van de favoriete doelwitten van cybercriminelen bij bedrijven van elke omvang en in elke marksector. Volgens de deelnemers aan de Gartner Peer Reviews is een keuze voor Senhasegura meer dan het aanpakken van IT-beveiligingsrisico's, het is het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit.”

Lees ook
Genetec door CVE-programma erkend als CVE Numbering Authority (CNA)

Genetec door CVE-programma erkend als CVE Numbering Authority (CNA)

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft aangekondigd dat het door het Common Vulnerabilities and Exposures (CVE)-programma geautoriseerd is als CVE Numbering Authority (CNA).

Qualys breidt TruRisk Platform uit naar enterprise én mkb

Qualys breidt TruRisk Platform uit naar enterprise én mkb

Qualys breidt het TruRisk Platform uit met nieuwe producten, VMDR TruRisk-pakketten en Enterprise TruRisk Management. Hierdoor kunnen nu zowel grootzakelijke als mkb-ondernemers de risico’s voor IT-beveiliging binnen hun infrastructuur terugdringen.

Sabotage van internet zeekabels en satellieten

Sabotage van internet zeekabels en satellieten

De oorlog in Oekraïne wordt door Rusland gezien als een oorlog tegen het Westen. Cyberaanvallen zijn onderdeel van de hybride vorm van oorlogvoering.