DDoS-aanvallen worden groter in omvang en komen vaker voor

ddos

Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen worden steeds groter in omvang en komen steeds vaker voor. Bedrijven staan dan ook voor de uitdaging deze ontwikkeling bij te houden en voldoende maatregelen te nemen om de grootschalige DDoS-aanvallen af te slaan.

Dit blijkt uit het Annual Worldwide Infrastructure Security dat Arbor Network voor de tiende maal uitbrengt. Voor het onderzoek werden287 organisaties ondervraagd tussen november 2013 en november 2014. Organisaties van iedere omvang en in iedere sector blijken vandaag de dag doelwit van cyberdreigingen, waarbij ongeveer een derde van de respondenten DDoS-aanvallen als grootste dreiging geïdentificeerd. Een even grote groep wijst dataverlies en cyberinbraken op IT-systemen aan als grootste dreiging.

Grote impact

De impact van een DDoS-aanval op bedrijven kan groot zijn. 49% van de respondenten geeft aan de operationele kosten die met de aanpak van een aanval gemoeid zijn de grootste impact hebben op hun organisatie. 37% geeft aan de meeste schade te leiden door reputatieschade.

De frequentie waarmee bedrijven te maken krijgen met DDoS-aanvallen is toegenomen. In 2013 gaf nog ongeveer een kwart van de respondenten aan meer dan 21 keer per maand te zijn geconfronteerd met DDoS-aanvallen. Dit percentage is afgelopen jaar toegenomen tot 38%.

Omvang neemt toe

Ook de omvang van DDoS-aanvallen neemt toe. De vier grootste cyberaanvallen die respondenten in het Annual Worldwide Infrastructure Security melden hadden een omvang van 400 Gbps, 300 Gbps, 200 Gbps en 170 Gbps.

Meer over
Lees ook
Noord-Koreaanse cyberspionnen waren doelwit van Amerikaanse DDoS-aanvallen

Noord-Koreaanse cyberspionnen waren doelwit van Amerikaanse DDoS-aanvallen

Cyberspionnen van de Noord-Koreaanse overheid zijn doelwit geweest van DDoS-aanvallen uitgevoerd door de U.S. Cyber Command, onderdeel van het Amerikaanse leger. De aanvallen zouden door de Amerikaanse president Donald Trump aan het begin van zijn ambtstermijn zijn goedgekeurd. Dit meldt The Washington Post op basis van bronnen binnen de Amerikaa1

Bedrijven kampen steeds vaker met zware DDoS-aanvallen

Bedrijven kampen steeds vaker met zware DDoS-aanvallen

Bedrijven zijn steeds vaker doelwit van grootschalige DDoS-aanvallen. 42% van de bedrijven heeft in 2017 te maken gehad met een DDoS-aanval van 50 Gbps of groter. Dit is fors meer dan de 10% die in 2015 aangaf dat zijn bedrijf hiermee te maken had gehad. Dit blijkt uit onderzoek van IDG Connect in opdracht van A10 Networks heeft uitgevoerd. Het M1

‘Kleine en korte DDoS-aanvallen vormen de grootste bedreiging voor bedrijven’

‘Kleine en korte DDoS-aanvallen vormen de grootste bedreiging voor bedrijven’

Kleine DDoS-aanvallen met een beperkte omvang leveren de grootste bedreiging op voor bedrijven. Dergelijke aanvallen kunnen firewalls en intrusion prevention systems (IPS) offline brengen en security professionals afleiden, terwijl de aanvallers malware installeren op systemen van het bedrijf. Dit meldt beveiligingsbedrijf Corero Network Security1