Dell EMC’s vApp Manager for Unisphere for VMAX blijkt meerdere beveiligingsgaten te bevatten

hacker4-gabor-kalman

Dell EMC’s vApp Manager for Unisphere for VMAX, een app om EMC’s storage platformen te beheren, blijkt een zestal zero-day kwetsbaarheden te bevatten. De beveiligingsgaten stellen aanvallers in staat de controle over storage apparaten volledig over te nemen of deze zelfs uit te schakelen. De gaten zijn inmiddels door Dell EMC gedicht.

De problemen zijn ontdekt door beveiligingsbedrijf Digital Defense. De kwetsbaarheden stellen aanvallers die toegang weten te verkrijgen tot netwerkopslagapparatuur in staat malafide Adobe Flash Action Message Format (AMF) berichten te sturen naar de web applicatieserver die op het storagesysteem draait. Het probleem zit in de wijze waarop Unisphere for VMAX het AMF protocol gebruikt om berichten te versturen naar de vijf verschillende interfaces binnen de Unisphere Web application server. In sommige gevallen is authentificatie hierbij niet vereist.

Eigen code uitvoeren op systemen

De kwetsbaarheden zijn ernstig en stellen aanvallers in staat met root privileges ongehinderd commando’s te geven aan het systeem. Aanvallers kunnen de controle over het systeem hierdoor volledig overnemen. Zo kunnen zij een nieuw gebruikersaccount aanmaken waarmee zij in het vervolg ongehinderd en eenvoudig kunnen inloggen op het systeem.

De problemen zijn door Digital Defense gemeld bij Dell EMC, die de beveiligingsgaten inmiddels heeft gedicht. Dell EMC heeft hiervoor security advisories beschikbaar gesteld die uitsluitend voor klanten van het bedrijf toegankelijk zijn. De kwetsbaarheden worden hier door Digital Defense uitgebreid beschreven.

Lees ook
Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys, Inc. een pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde compliance-, beveiligings- en IT-oplossingen, kondigt vandaag aan dat het External Attack Surface Management (EASM)-mogelijkheden toevoegt aan het Qualys Cloud Platform. De nieuwe functionaliteit, die is geïntegreerd in CyberSecurity Asset Management 2.0, voegt een weergave1

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys voegt vandaag Advanced Remediation toe aan het Qualys Cloud Platform. Organisaties kunnen door deze geavanceerde herstelopties, naast het patchen van besturingssystemen en applicaties van derden en het implementeren van aangepaste software, nu ook misconfiguraties van IT-middelen verhelpen.