Deze mobiele apps zijn het vaakst geblokkeerd op bedrijfsnetwerken

Facebook, Facebook Messenger en Instagram zijn de meest geblokkeerde Android apps binnen organisaties. De iOS apps die het vaakst worden geblokkeerd op bedrijfsnetwerken zijn WhatsApp Messenger, Pokémon GO en Tinder.

Dit blijkt uit het rapport Appthority Enterprise Mobile Security Pulse Report Q4 van Appthority, een bedrijf dat beveiligingsoplossingen voor mobiele apparaten levert. In het rapport geeft AppThority een overzicht van zowel de meest geblokkeerde Android en iOS apps als de meest gebruikte apps op beide platformen. De ranglijsten zijn gebaseerd op miljoenen mobiele apparaten die met behulp van AppThority's Mobile Threat Protection oplossing zijn gescand. Deze oplossing helpt mobiele dreigingen op bedrijfsnetwerken te identificeren en mitigeren.

Top 10 meest geblokkeerde apps

De top 10 meest geblokkeerde apps op het Android platform ziet er als volgt uit:

 
  • De volgende tien iOS apps zijn het vaakst geblokkeerd op bedrijfsnetwerken:

Meest gebruikte apps

Opvallend is dat de top 3 meest geblokkeerde Android applicaties ook allen voorkomen in de top 50 meest gebruikte Android apps op bedrijfsnetwerken. Op het iOS platform geldt dit alleen voor WhatsApp Messenger, dat zowel de meest geblokkeerde als de meest gebruikte iOS app op bedrijfsnetwerken is.

De 10 meest gebruikte Android apps op het bedrijfsnetwerk zijn:

  1. OneNote
  2. Microsoft Word
  3. Microsoft Excel
  4. Facebook
  5. Skype for Business
  6. WhatsApp Messenger
  7. RSA SecurID Software Token
  8. VZ Navigator
  9. Slacker Radio
  10. Deutsche Telekom OnlineManager

De top 10 meeste gebruikte iOS apps op het bedrijfsnetwerk ziet er als volgt uit:

  1. WhatsApp Messenger
  2. Messenger (Facebook)
  3. Uber
  4. F5 Access for iOS
  5. RSA SecurID Software Token
  6. Netflix
  7. Concur
  8. Adobe Acrobat Reader
  9. Amazon
  10. Pandora Music
Lees ook
Nederlanders onvoldoende op de hoogte van veiligheidsrisico’s QR-codes

Nederlanders onvoldoende op de hoogte van veiligheidsrisico’s QR-codes

QR-codes winnen aan populariteit in Nederland, maar gebruikers zijn nog onvoldoende op de hoogte van de veiligheidsrisico’s. 63% van de Nederlanders geeft aan dat QR-codes het leven eenvoudiger maken in een ‘contactloze’ wereld. Tegelijkertijd zegt 55% van de Nederlanders het verschil tussen een legitieme en kwaadaardige QR-code niet te kunnen zie1

McAfee Labs: mobiele apps na maanden nog steeds kwetsbaar

McAfee Labs: mobiele apps na maanden nog steeds kwetsbaar

Intel Security presenteert het McAfee Labs Threats Report: February 2015, een onderzoeksrapport dat onder meer mobiele dreigingen evalueert. Ook wordt aan de kaak gesteld hoe ontwikkelaars van mobiele apps nalaten om eerder aangetoonde kwetsbaarheden in hun Secure Sockets Layer (SSL) te repareren, wat schadelijk kan zijn voor miljoenen smartphoneg1