DigiCert benadrukt rol digitaal vertrouwen ter bescherming tegen cyberdreigingen

Building-blocks-digital-trust

DigiCert, gespecialiseerd in digitaal vertrouwen, was met andere experts op het gebied van cybersecurity aanwezig op de jaarlijkse Security Summit. Daar praatten zij over hoe digitaal vertrouwen ervoor zorgt dat zowel individuen als bedrijven succesvol kunnen zijn in een verbonden wereld waarin het aantal cyberdreigingen blijft toenemen. Het bedrijf deelde zijn visie op cybersecurity en hoe die zich gaat ontwikkelen nu de digitale transformatie ertoe leidt dat alles steeds meer online plaatsvindt.

'DigiCert biedt zijn klanten vergaand digitaal vertrouwen met een onderscheidende positie op het gebied van branchenormen, operationele activiteiten en compliance. Met ons platform voor vertrouwensbeheer kunnen klanten bovendien hun complete digitale footprint beveiligen', zegt Deepika Chauhan, Executive Vice President van DigiCert.

'Digitaal vertrouwen is de basis voor het beveiligen van de online wereld', aldus Jennifer Glenn, Research Director van IDC. 'Identiteit, integriteit en encryptie zijn essentiële bouwstenen voor organisaties die hun klanten, werknemers en partners het vertrouwen willen bieden dat online processen en interacties veilig zijn.'

Tijdens de DigiCert Security Summit waren verschillende toonaangevende bedrijfsleiders en onafhankelijke experts op het gebied van cybersecurity aanwezig, zoals Graham Cluley, Adam Savage, Wolfgang Goerlich, Brian Honan en Pablos Holman. Er werd gesproken over diverse wereldwijde trends, zoals:

  • De snelle toename van werken op afstand en digitale transformaties: volgens Deloitte zegt 77% van de CEO's dat ze hun planning voor een digitale transformatie hebben versneld vanwege de pandemie. Maar volgens Gartner weet 53% van de organisaties nog niet of ze er eigenlijk wel klaar voor zijn. Bedrijven stappen over op zero-trust netwerken voor de beveiliging van externe toegang.
  • Meer cyberaanvallen op kritieke infrastructuren: Aanvallen op kritieke infrastructuren, zoals Colonial Pipeline en SolarWinds, hebben er toe geleid dat zowel de branche als overheden een hogere prioriteit hebben toegekend aan digitaal vertrouwen voor verbonden omgevingen.
  • Snelle uitbreiding van het aantal doelwitten: In 2021 rapporteerde de FBI een ongekende toename van het aantal cyberaanvallen en criminele cyberactiviteit in Amerika. Daarbij werden ransomware en gestolen e-mailgegevens als de belangrijkste gevaren genoemd. Goed beheer van openbaar en persoonlijk vertrouwen is cruciaal.

Als de marktleidende leverancier van digitaal vertrouwen levert DigiCert de bouwstenen die de markt nodig heeft. Dat doet het bedrijf door bij te dragen aan de ontwikkeling van wereldwijde normen, door wereldwijde compliance en operationele activiteiten te verzorgen, door beheer van de complete levenscyclus van certificaten te bieden voor openbaar en persoonlijk vertrouwen, en door vertrouwen te generen binnen aanvoerketens en verbonden omgevingen.

Lees ook
Fortinet verstrekt meer dan een miljoen Network Security Expert (NSE)-certificeringen

Fortinet verstrekt meer dan een miljoen Network Security Expert (NSE)-certificeringen

Fortinet maakt bekend dat het al meer dan een miljoen Network Security Expert (NSE)-certificeringen heeft verstrekt. Daarmee komt het dichterbij de realisatie van zijn missie om het tekort aan security-vaardigheden te verhelpen. Fortinet blijft zijn wereldwijde training- en certificeringsprogramma’s kracht bijzetten door nieuwe cursussen toe te voegen,...

Venafi: 81% bedrijven heeft incident met cloudbeveiliging meegemaakt

Venafi: 81% bedrijven heeft incident met cloudbeveiliging meegemaakt

Venafi maakt de resultaten bekend van een onderzoek naar de complexiteit van cloudomgevingen en de impact daarvan op de cyberbeveiliging. Uit het onderzoek blijkt dat 81% van de ondervraagde bedrijven de afgelopen 12 maanden een incident met hun cloudomgevingen heeft meegemaakt. Bijna de helft (45%) van hen heeft te maken gehad met minimaal vier incidenten.

DCC Nederland presenteert bekroonde PAM-oplossing van Senhasegura op IDM Europe 2022

DCC Nederland presenteert bekroonde PAM-oplossing van Senhasegura op IDM Europe 2022

DCC Nederland, een Value Added Distributeur met oplossingen voor netwerkbeheer en -beveiliging, is aanwezig op IDM Europe, het Identity Management event dat plaatsvindt op 4 oktober in het Van der Valk Hotel in Utrecht. DCC toont hier onder meer de bekroonde Privileged Access Management (PAM)-oplossing van Senhasegura. CIO’s, CISO’s en IT-beheerders...