‘Duitse geheime dienst stopt delen van data over internetverkeer met NSA’

spionage

De Duitse geheime dienst BND geeft in zijn geheel geen data over internetverkeer meer aan de NSA. Dit besluit is genomen nadat bekend werd dat de BND jarenlang de Amerikaanse geheime dienst NSA heeft geholpen met cyberspionage.

De Süddeutsche Zeiting meldt dat informatie over internetverkeer niet meer met de Amerikanen wordt gedeeld. Informatie over telefoongesprekken en faxen worden nog wel doorgespeeld, aangezien de Amerikanen hierbij duidelijker moeten aangeven waarom deze taps noodzakelijk zijn. Dit is bij internetverkeer niet het geval.

De Duitse overheid werd onlangs flink in de verlegenheid gebracht door onthullingen over spionage die de BND voor de NSA uitvoert. Niet alleen zou de BND data hebben doorgespeeld naar de NSA; de geheime dienst zou deze data ook voor de Amerikanen hebben geanalyseerd. Onder andere buitenlands topambtenaren en de Europese vliegtuigbouwer Airbus zouden door de NSA via de BND zijn bespioneerd.

Meer over
Lees ook
NSA zet beste praktijken voor netwerkinfrastructuur uiteen

NSA zet beste praktijken voor netwerkinfrastructuur uiteen

De National Security Agency (NSA) heeft het technische verslag over cyberbeveiliging "Network Infrastructure Security Guidance" gepubliceerd. Het rapport bevat best practices op basis van uitgebreide ervaring met het ondersteunen van klanten en het reageren op bedreigingen.

Iraanse cybercriminele groep TA456 richt zich met social media-persona “Marcella Flores” op militaire doelwitten

Iraanse cybercriminele groep TA456 richt zich met social media-persona “Marcella Flores” op militaire doelwitten

Onderzoekers van Proofpoint hebben een social engineering- en malware-campagne geïdentificeerd die jaren heeft geduurd en is opgezet door TA456, een cybercriminele groep die banden heeft met de Iraanse staat.

Operation SpoofedScholars - in gesprek met TA453

Operation SpoofedScholars - in gesprek met TA453

Sinds januari 2021 probeert TA453 gevoelige informatie van mensen te stelen door zich voor te doen als Britse academici van de School of Oriental and African Studies (SOAS) van de Universiteit van Londen. De cybercriminele groep is een APT en helpt volgens Proofpoint zeer waarschijnlijk de Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) bij het verzamele1