Equifax: “Cybercriminelen misbruikten oud Apache Struts-lek’

hacker

Kredietverstrekker Equifax bevestigt dat cybercriminelen zijn database zijn binnengedrongen door een bekende kwetsbaarheid in Apache Struts te misbruiken. Deze kwetsbaarheid werd in maart al door The Apache Software Foundation gedicht, wat betekent dat Equifax deze update niet heeft geïnstalleerd.

Aanvallers wisten medio mei binnen te dringen op systemen van Equifax en gegevens van 143 miljoen Amerikanen te stelen. De aanval werd pas op 29 juli opgemerkt, maar pas in september naar buiten gebracht. Al langer bestond het vermoeden dat hierbij misbruik is gemaakt van een kwetsbaarheid in Apache Struts. Equifax bevestigt nu dat dit het geval is en geeft aan dat hierbij misbruik is gemaakt van de kwetsbaarheid CVE-2017-5638. Deze kwetsbaarheid maakt het mogelijk servers over te nemen waarop Apache Struts-gebaseerde applicaties draaien. Dit beveiligingslek is door The Apache Software Foundation op 6 maart gedicht met behulp van een update.

Equifax is inmiddels tientallen keren aangeklaagd door boze klanten die een schadevergoeding eisen voor het feit dat hun data is gestolen. Ook heeft de Amerikaanse staat Massachusetts inmiddels aangekondigd aan rechtszaak tegen Equifax voor te bereiden. Andere staten waaronder New York, Illinois, Pennsylvania en Connecticut zijn een onderzoek gestart naar het datalek.

Lees ook
CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Het aantal slachtoffers van cyberafpersing is afgelopen jaar wereldwijd met 46 procent gestegen ten opzichte van 2022. Dat is een van de opvallende conclusies uit het rapport ‘Security Navigator 2024’ van cybersecurityspecialist Orange Cyberdefense. Volgens het rapport zijn grote ondernemingen het meest getroffen door deze vorm van cybercriminalit1