ESET en HackShield slaan de handen ineen voor een cyberveilige generatie

ESET-Logo400300_Transparent

 

ESET Nederland slaat de handen ineen met HackShield, dé cybersecurity game in Nederland waarin kinderen tussen 8 en 12 opgeleid worden tot Junior Cyber Agent. Binnen de samenwerking zal ESET Nederland de stichting HackShield sponsoren en daarnaast ook de primaire kennispartner worden. Samen hebben de organisaties als doel om kinderen en hun omgeving meer weerbaarheid te bieden tegen online criminaliteit en kinderen alles te leren over online veiligheid. Beide partijen zijn er van overtuigd samen een grote impact te kunnen maken dankzij de gezamenlijke kennis en het gezamenlijke bereik: Het creëren van een cyberveilige generatie.

"We zijn ontzettend blij met deze mooie serieuze partner, die vanuit intrinsieke waarde onze doelstelling deelt: het verhogen van de Security Mindset bij kinderen en hun directe omgeving." Vertelt Tim Murck, co-founder van HackShield en Chief Product Officer bij game-design bureau Flavour. "Niet alleen neemt ESET Nederland een breed netwerk mee van klanten en partners waaronder gemeenten en scholen, ook is ESET Nederland in staat om ons product inhoudelijk naar een volgend niveau te tillen. Onze gezamenlijke ambitie is hoog. Wij willen alle kinderen van Nederland de kans geven op een cyberveilige toekomst."

De samenwerking met HackShield wordt door ESET Nederland gezien als dé manier om awareness over online veiligheid te creëren binnen een brede doelgroep. Kinderen leren over online veiligheid ziet ESET Nederland als goede oplossing om structureel het probleem van cybersecurity alsmede cybercriminaliteit te tackelen.

Wat HackShield uniek maakt, is de heldenrol die kinderen wordt toebedeeld. In de game draait alles om hen, en wordt van hen verwacht dat zij hun omgeving veilig houden, ook in de echte wereld. Door iets aan anderen te leren leer je immers zelf het meest.

"Er is eigenlijk maar één duurzame manier om cybercriminaliteit écht aan te pakken, en dat is starten bij het opleiden van onze toekomstige generatie. HackShield heeft de potentie om uit te groeien tot een wereldwijd platform en heeft de meest innovatieve cybersecurity game in handen. ESET zal zich met name richten om inhoudelijk een bijdrage te leveren aan de game. Nederland heeft HackShield nodig, en we zijn trots om in die beweging, een kleine rol te spelen"

Wilt u meer weten over de samenwerking tussen ESET en HackShield, lees verder in het interview
met Dave Maasland (CEO van ESET Nederland), Tim Murck (CPO van HackShield) en Mimoent Haddouti (CISO van de Rabobank).

Lees ook
Acronis en het World Economic Forum Centre for Cybersecurity werken samen om de wereldwijde toename van de cybercriminaliteit een halt toe te roepen

Acronis en het World Economic Forum Centre for Cybersecurity werken samen om de wereldwijde toename van de cybercriminaliteit een halt toe te roepen

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, draagt als partner bij aan het doel van het World Economic Forum Centre for Cybersecurity om de toenemende cybersecuritydreigingen in te tomen.

Extreme Networks traint 50.000 nieuwe cloud networking engineers voor de groeiende digitale economie

Extreme Networks traint 50.000 nieuwe cloud networking engineers voor de groeiende digitale economie

Extreme Networks, Inc, een cloudgedreven netwerkbedrijf, introduceert een nieuw wereldwijd initiatief voor iedereen die een (andere) loopbaan ambieert in de technologiesector: Extreme Academy Live. Extreme Academy Live is een acht weken durende training die vanaf 3 december 2020 gratis te livestreamen is.

Acronis acquires CyberLynx, enhances cyber protection portfolio with additional security services

Acronis acquires CyberLynx, enhances cyber protection portfolio with additional security services

Acronis kondigt de overname aan van CyberLynx, een toonaangevend Israëlisch cybersecurity-consultancybureau, met vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Luxemburg. CyberLynx voorziet in beveiligingsaudits, penetratietesten en trainingen. Acronis zal de services van CyberLynx integreren in zijn pakket van Acronis-beveiligingsservices.