ESET vernieuwt Mail Security for Microsoft Exchange Server

ESET lanceert versie 6 van ESET Mail Security for Microsoft Exchange Server. De oplossing biedt een combinatie van malwarebescherming voor de server, een module tegen spam en uitgebreide scanning van e-mailberichten. ESET Mail Security 6 for Microsoft Exchange Server is compatibel met ESET Remote Administrator 6.

De meest zichtbare vernieuwing in Mail Security 6 for Microsoft Exchange Server is een nieuwe gebruikersinterface. Daarnaast is een nieuwe webgebaseerde quarantaineomgeving aan de oplossing toegevoegd voor het beheer van malafide e-mails. Met behulp van deze omgeving kunnen gebruikers tegengehouden e-mails alsnog opvragen.

Mailboxen en databases op lokale systemen

Ook nieuw in Mail Security 6 for Microsoft Exchange Server is de Local On-Demand Scan, waarmee beheerders op afroep individuele mailboxen en databases op de lokale systemen van gebruikers doorzoeken. Ook kunnen relevante systeemlogs direct in te kijken.

Daarnaast is de anti-spam- en anti-malware-engine vernieuwd. Deze bevat onder meer de volgende functionaliteiten:

  • Advanced Memory Scanner - Verbetert de bescherming tegen onherkenbaar gemaakte en/of versleutelde malware;
  • Exploit Blocker - Versterkt vaak misbruikte applicaties zoals webbrowsers, PDF-lezers, e-mailclients en MS Office-onderdelen;
  • Anti-Phishing - Scant de inhoud van e-mailberichten op links en scripts die gebruikers misleiden.

Overige updates

Ook heeft ESET enkele andere zakelijke beveiligingsoplossingen aangescherpt. Het gaat om versie 6.2 van de volgende producten:

  • ESET Remote Administrator - De webgebaseerde console is uitgerust met een optionele tweestapsauthenticatie. Met de oplossing kun je tot tien beheerdersaccounts gratis beheren.
  • ESET File Security for Windows Server - Beheerders kunnen direct data op virtuele Hyper-V opslagmedia scannen, zonder dat daarvoor een compleet nieuwe installatie van een antivirusoplossing voor nodig is. Dat bespaart systeembronnen.
  • ESET Endpoint Antivirus for OS X - Device Control voegt een nieuwe laag van datatoegangsbescherming toe. Deze functionaliteit blokkeert desgewenst toegang tot ongeautoriseerde media als CD's, DVD's en USB's. Beheerders kunnen bovendien regels opstellen voor gebruikersgroepen.
Meer over
Lees ook
Nieuwe versies FinSpy spionagesoftware in omloop

Nieuwe versies FinSpy spionagesoftware in omloop

Kaspersky-experts hebben nieuwe versies ontdekt van de geavanceerde kwaadaardige spionagetool FinSpy. Deze varianten werken op iOS en Android-apparatuur en zijn in staat activiteiten te volgen van zo goed als alle populaire berichtendiensten ondanks versleuteling. De nieuwe FinSpy versies wissen bovendien hun sporen beter uit dan vorige versies. Zo...

Mac-malware en webapplicatie-exploits winnen aan populariteit

Mac-malware en webapplicatie-exploits winnen aan populariteit

De dreiging van malware groeit, zo blijkt uit de nieuwste editie van het Internet Security Report van WatchGuard Technologies. De securityspecialist detecteerde in het eerste kwartaal van 2019 maar liefst 62 procent meer malware dan in het kwartaal daarvoor. Cybercriminelen maken gebruik van een breed scala aan aanvalstechnieken, waaronder schadelijke...

Malware kent geen grenzen

Malware kent geen grenzen

Als je aan mij zou vragen wat we in de toekomst mogen verwachten van malware, dan kan ik antwoorden met slechts één woord: ‘meer’. We krijgen meer van wat we al hadden, soms in een andere vorm en soms op een ander platform. ‘Meer’ geldt ook voor de hoeveelheid malware en risico’s die we lopen, maar staat ook voor meer uitdagingen die wij als security...