Europees agentschap publiceert richtlijnen voor veilige mobiele apps

android-smartphone

Het European Agency for Network and Information Security (ENISA) publiceert een vernieuwde versie van de Smartphone Development Guidelines. In het document wordt uiteengezet hoe ontwikkelaars mobiele applicaties veiliger kunnen maken en kunnen beschermen tegen cyberaanvallen.

In het vernieuwde rapport zijn nieuwe secties toegevoegd over recente ontwikkelingen die worden gebruikt bij het aanvallen van mobiele applicaties. Zo helpt het rapport applicaties te beschermen tegen aanvallen waarbij misbruik wordt gemaakt van biometrische sensoren, apparaat- en applicatie-integriteit en client side injecties.

Het document is bedoeld om het volledige spectrum van cyberaanvallen te behandelen waarmee ontwikkelaars van smartphone applicaties rekening zouden moeten houden bij het bouwen van apps. Het gaat hierbij om:

  • Het identificeren en beschermen van gevoelige data Gebruikersauthentificatie, autorisatie en sessiemanagement
  • Het veilig verwerken van authentificatie- en autorisatiefactoren op het apparaat
  • Het veilig versturen van gevoelige data
  • Het beveiligen van backend services, de platformserver en API’s
  • Veilige data integratie met third party code
  • Toestemming en privacybescherming
  • Het beschermen van betaalde bronnen
  • Veilige softwaredistributie
  • Het interpreteren van runtime code
Lees ook

ICT-afdeling van Europarlement blokkeert nieuwe Outlook-app

Europarlementariërs moeten zo snel mogelijk de nieuwe Outlook-mailapp van hun iOS- en Android-apparaten verwijderen. De IT-afdeling van het Europees Parlement (EP) heeft de toegang van de app tot de e-mailservers van het EP geblokkeerd. Netzpolitik meldt dat Europarlementariërs een e-mail hebben ontvangen waarin de Directorate-General for Innovation and Technological Support (DG ITEC), de IT-afdeling van het Europees Parlement, de situatie uitlegt. De nieuwe Outlook-app zou ernstige tekortkomingen hebben op het gebied van beveiliging en daardoor geblokkeerd zijn. ‘Installeer de app niet’ Euro1

Onderzoeker publiceert 10 miljoen inloggegevens

Onderzoeker publiceert 10 miljoen inloggegevens

Een onderzoeker publiceert een databestand met 10 miljoen inloggegevens. Het gaat om accountgegevens die in de afgelopen tien jaar zijn buitgemaakt door hackers en openbaar op internet beschikbaar zijn. Met de actie wil de beveiligingsonderzoeker de ontwikkeling van cybersecurity steunen. “Deze data is extreem waardevol voor academische- en onderz1