Firewall-divisie van Rohde & Schwarz Cybersecurity gaat over naar LANCOM Systems

lancom systems

De Duitse netwerkfabrikant LANCOM Systems en het in München gevestigde technologieconcern Rohde & Schwarz blijven vaart zetten achter de ontwikkeling van hun geïntegreerde netwerk- en security-aanbod. Met ingang van 1 juli is de firewall-afdeling van het IT-beveiligingsbedrijf Rohde & Schwarz Cybersecurity onder de vleugels van LANCOM Systems geschoven. Voorafgaande aan deze transitie werkten de twee dochterondernemingen al nauw samen. Daarmee legde LANCOM ook de eerste steen voor zijn nieuwe security-afdeling.

De overdracht van de firewall-business naar LANCOM moet de integratie van netwerk-, firewall- en UTM-oplossingen (Unified Threat Management) verder versnellen. Het doel op middellange termijn is de marktintroductie van een sterk geïntegreerd netwerk- en security-portfolio. Dit zal zowel klassieke netwerk- en firewall-producten bevatten als innovatieve cloud-oplossingen op basis van de modernste SDN-technologieën (Software-defined Networking).

LANCOM speelt daarmee in op de groeiende vraag naar geïntegreerde netwerk- en security-oplossingen. Deze stellen klanten in staat zich effectief te beschermen tegen verder toenemende cyberrisico's en helpen hen de complexiteit van hun systemen tot een minimum te beperken.

Oplossingen, service & support vanuit één leverancier

Naast productontwikkeling en marketing neemt LANCOM ook de service en technische ondersteuning voor de R&S Unified Firewalls volledig voor zijn rekening. Partners en eindgebruikers profiteren zo van één aanspreekpunt voor zijn gehele WAN-, LAN- en WLAN-portfolio, voor de UTM- en voor de SDN-oplossingen op basis van de LANCOM Management Cloud (SD-WAN, SD-LAN, SD-WLAN). Op korte termijn zal LANCOM ook het beheer van firewalls in de cloud mogelijk maken. LANCOM zet zo verder in op de uitbreiding van zijn sterk geïntegreerde netwerkbeheeroplossing op basis van Software-defined Security (SD-Security).

“De integratie van de firewall-divisie in LANCOM opent geweldige perspectieven in een snel groeiende markt”, aldus Ralf Koenzen, oprichter en directeur van LANCOM. “Het resultaat is een uniek totaalpakket van professionele netwerk- en security-oplossingen ‘Made in Germany’ dat de diepgaande kennis van twee gevestigde specialisten samenbrengt.”