FixMeStick helpt consumenten hardnekkig malware zelfstandig te verwijderen

FixMeStick

FixMeStick introduceert de gelijknamige oplossing, een USB-stick die virussen en malware detecteert en verwijderd. Eenvoud en gebruiksgemak staat bij de USB-stick centraal.

De FixMeStick draait op zijn eigen besturingssysteem en kan hierdoor ook virussen verwijderen die de master boot record aantasten. Zodra het eigen besturingssysteem is opgestart legt de FixMeStick verbinding met internet en download deze de laatste updates, waaronder de laatste virusdefinities van Kaspersky Lab, Sophos en Vipre. De stick gaat vervolgens zelfstandig op zoek naar malware en verwijdert deze.

Zelf hardnekkige malware aanpakken

De USB-stick is vooral bedoeld om gebruikers zelf de mogelijkheid te geven hardnekkige malware aan te pakken, ook als hun Windows-machines of Mac door deze malware niet langer opstart. Hiermee richt het bedrijf zich voornamelijk op consumenten met weinig technische kennis.

De FixMeStick is verkrijgbaar bij Vandenborre (België), Mycom (Nederland) en via www.fixmestick.nl. De USB-stick heeft een adviesprijs van 59 euro.

Meer over
Lees ook
FortiGuard Labs: ransomware wordt steeds agressiever en verwoestender

FortiGuard Labs: ransomware wordt steeds agressiever en verwoestender

Fortinet, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, publiceert een nieuwe editie van zijn halfjaarlijkse FortiGuard Labs Global Threat Landscape Report. Bedreigingsinformatie die in de tweede helft van 2021 werd verzameld, wijst op een toename van het automatiseringsgehalte en de snelhei1

Proofpoint: TA2541 in vogelvlucht

Proofpoint: TA2541 in vogelvlucht

TA2541 is een hardnekkige cybercriminele groep die verschillende remote access trojans (RAT's) verspreidt. De groep richt zich onder andere op de luchtvaart-, ruimtevaart-, transport- en defensiesector. Proofpoint heeft deze groep sinds 2017 gevolgd, en ontdekte dat de groep sindsdien dezelfde tactieken, technieken en procedures (TTP's) heeft gebr1

Watchguard: Meeste malware komt binnen via versleutelde verbindingen

Watchguard: Meeste malware komt binnen via versleutelde verbindingen

Het aantal malwarebesmettingen op eindpoints oversteeg in Q3 van 2021 al het totale volume van 2020. Dat concludeert WatchGuard Technologies in de nieuwste editie van het Internet Security Report . De securityspecialist zag daarnaast het aantal zero-day-aanvallen met malware dat binnenkomt via versleutelde verbindingen verder stijgen.