Flowmon en F5 pakken samen DDoS-aanvallen aan

Flowmon DDoS Defender kan voortaan worden geïntegreerd met de F5 datacenter firewall. Met deze integratie willen Flowman en F5 internet service providers helpen hun infrastructuur effectiever te beveiligen tegen DDoS-aanvallen.

flowmon-networks Denial of service aanvallen (DoS en DDoS) behoren nog steeds tot de grootste cyberdreigingen voor bedrijven en overheden. Flowmon f5  DDoS Defender gebruikt geavanceerde analysefuncties om volumineuze aanvallen te detecteren. Op basis van de netwerkverkeerstatistieken van het bedrijf is het mogelijk om met een interval van 30 seconden aanvallen te detecteren en tegen te houden.

Anti-DDoS wasstraatservice

De gezamenlijke oplossing van Flowmon en F5 kan ook worden gecombineerd met de outsourcingservice F5 Silverline. Daardoor wordt de verbinding van een ISP edge router naar het Internet niet overbelast met dataverzoeken. Silverline is een externe anti-DDoS wasstraatservice, waarbij security experts in een SOC (Security Operations Center) proactief aanvallen tegen Silverline-klanten monitoren.

DDoS-aanvallen worden zowel intensiever als complexer. Zoals de onlangs uitgevoerde zware aanval op het bedrijf Dyn. Vaak zijn het echter slechts aanvallen van zo’n 10 Gbps, als afleider voor gelijktijdige megabit-aanvallen op applicaties die toegang geven tot waardevolle informatie. Voor de lancering van aanvallen gebruiken criminelen meestal een netwerk van geïnfecteerde apparatuur (botnets), die steeds vaker bestaan uit IoT-apparaten zoals IP-camera’s.

Bypass oplossing

“Onze bypass oplossing (IPFIX/NetFlow) biedt ISP’s de mogelijkheid DDoS-aanvallen snel te ontdekken op basis van netwerkverkeersanalyses”, zegt Frank Dupker, Vice President Sales EMEA bij Flowmon Networks. “DDoS Defender biedt aanvullend tevens de mogelijkheid al het ongewenste verkeer om te leiden naar de anti-DDoS oplossing AFM van F5.”

Meer over
Lees ook
Cloudflare DDoS-rapport over eerste kwartaal 2024

Cloudflare DDoS-rapport over eerste kwartaal 2024

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het eerste kwartaal van 2024. De belangrijkste constateringen zijn: 2024 begon met een DDoS-offensief. De verdedigingssystemen van Cloudflare hebben tijdens het eerste kwartaal automatisch 4,5 miljoen DDoS-aanvallen afgeweerd, wat neerkomt op een stijging van 50% op1

Cloudflare DDoS-rapport over vierde kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over vierde kwartaal 2023

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het vierde kwartaal van 2023. Opmerkelijke bevindingen zijn vooral de enorme toename van het aantal DDoS-aanvallen gericht op milieuorganisaties tijdens de COP28 en op Taiwan. Verder blijft het aantal DDoS-aanvallen gericht op retailers en logistieke dienstverleners ron1

Cloudflare DDoS-rapport over derde kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over derde kwartaal 2023

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het derde kwartaal van 2023. Opmerkelijke bevindingen zijn onder andere het succesvol mitigeren van duizenden aanvallen als gevolg van de HTTP/2-kwetsbaarheid, een enorme toename van HTTP DDoS-verkeer en aanvallen gericht op de gaming- en gokindustrie.