Flowmon en F5 pakken samen DDoS-aanvallen aan

Flowmon DDoS Defender kan voortaan worden geïntegreerd met de F5 datacenter firewall. Met deze integratie willen Flowman en F5 internet service providers helpen hun infrastructuur effectiever te beveiligen tegen DDoS-aanvallen.

flowmon-networks Denial of service aanvallen (DoS en DDoS) behoren nog steeds tot de grootste cyberdreigingen voor bedrijven en overheden. Flowmon f5  DDoS Defender gebruikt geavanceerde analysefuncties om volumineuze aanvallen te detecteren. Op basis van de netwerkverkeerstatistieken van het bedrijf is het mogelijk om met een interval van 30 seconden aanvallen te detecteren en tegen te houden.

Anti-DDoS wasstraatservice

De gezamenlijke oplossing van Flowmon en F5 kan ook worden gecombineerd met de outsourcingservice F5 Silverline. Daardoor wordt de verbinding van een ISP edge router naar het Internet niet overbelast met dataverzoeken. Silverline is een externe anti-DDoS wasstraatservice, waarbij security experts in een SOC (Security Operations Center) proactief aanvallen tegen Silverline-klanten monitoren.

DDoS-aanvallen worden zowel intensiever als complexer. Zoals de onlangs uitgevoerde zware aanval op het bedrijf Dyn. Vaak zijn het echter slechts aanvallen van zo’n 10 Gbps, als afleider voor gelijktijdige megabit-aanvallen op applicaties die toegang geven tot waardevolle informatie. Voor de lancering van aanvallen gebruiken criminelen meestal een netwerk van geïnfecteerde apparatuur (botnets), die steeds vaker bestaan uit IoT-apparaten zoals IP-camera’s.

Bypass oplossing

“Onze bypass oplossing (IPFIX/NetFlow) biedt ISP’s de mogelijkheid DDoS-aanvallen snel te ontdekken op basis van netwerkverkeersanalyses”, zegt Frank Dupker, Vice President Sales EMEA bij Flowmon Networks. “DDoS Defender biedt aanvullend tevens de mogelijkheid al het ongewenste verkeer om te leiden naar de anti-DDoS oplossing AFM van F5.”

Meer over
Lees ook
Noord-Koreaanse cyberspionnen waren doelwit van Amerikaanse DDoS-aanvallen

Noord-Koreaanse cyberspionnen waren doelwit van Amerikaanse DDoS-aanvallen

Cyberspionnen van de Noord-Koreaanse overheid zijn doelwit geweest van DDoS-aanvallen uitgevoerd door de U.S. Cyber Command, onderdeel van het Amerikaanse leger. De aanvallen zouden door de Amerikaanse president Donald Trump aan het begin van zijn ambtstermijn zijn goedgekeurd. Dit meldt The Washington Post op basis van bronnen binnen de Amerikaa1

Bedrijven kampen steeds vaker met zware DDoS-aanvallen

Bedrijven kampen steeds vaker met zware DDoS-aanvallen

Bedrijven zijn steeds vaker doelwit van grootschalige DDoS-aanvallen. 42% van de bedrijven heeft in 2017 te maken gehad met een DDoS-aanval van 50 Gbps of groter. Dit is fors meer dan de 10% die in 2015 aangaf dat zijn bedrijf hiermee te maken had gehad. Dit blijkt uit onderzoek van IDG Connect in opdracht van A10 Networks heeft uitgevoerd. Het M1

‘Kleine en korte DDoS-aanvallen vormen de grootste bedreiging voor bedrijven’

‘Kleine en korte DDoS-aanvallen vormen de grootste bedreiging voor bedrijven’

Kleine DDoS-aanvallen met een beperkte omvang leveren de grootste bedreiging op voor bedrijven. Dergelijke aanvallen kunnen firewalls en intrusion prevention systems (IPS) offline brengen en security professionals afleiden, terwijl de aanvallers malware installeren op systemen van het bedrijf. Dit meldt beveiligingsbedrijf Corero Network Security1