ForeNova Technologies voegt SIEM-functionaliteit toe aan NDR-oplossing NovaCommand

ForeNova-320210

ForeNova Technologies B.V., leverancier van cybersecurity-oplossingen die bescherming bieden voor IT-netwerken en endpoints voor middelgrote organisaties, maakt de uitbreiding bekend van NDR-oplossing NovaCommand met SIEM-functionaliteit (Security Information and Event Management). Klanten van NovaCommand kunnen deze functionaliteit als add-on afnemen. Met deze SIEM-‘light’ kunnen organisaties hun detectie- analyse- en reactievermogen wat betreft dreigingen kosten-efficiënt en gebruiksvriendelijk vergroten en zo hun bedrijfsinfrastructuur beter beschermen. Ook aan MDR-oplossing NovaMDR zal SIEM-functionaliteit worden toegevoegd.

Als versimpelde versie van een traditionele SIEM-tool integreert ForeNova’s oplossing met producten en logbestanden van derde partijen. Data wordt opgenomen via alle grote standaardprotocollen (bij lancering syslog, FTP, database, WMI, winlogbeat en snmp trap, met meer op de planning). Na opname worden de bestanden verwerkt en opgeslagen in de database voor analyse aan de hand van op maat te maken instellingen. NovaCommand correleert de logbestanden aan andere beschikbare logbestanden waaronder die van netwerksensoren en geeft een overzicht van alle alerts. Met inschakeling van ForeNova’s MDR-diensten bekijken ForeNova’s beveiligingsexperts de logbestanden en alerts om valse positieven uit te sluiten.

Paul Smit, CTO en mede-oprichter van ForeNova Technologies B.V. zegt: “We blijven nieuwe mogelijkheden toevoegen om onze cybersecuritydiensten voor middelgrote organisaties te verbeteren zonder de betaalbaarheid en gebruiksgemak uit het oog te verliezen. De toevoeging van deze uitgebreid aan specifieke organisaties aan te passen SIEM-“light” aan NovaCommand voldoet hier perfect aan: het voegt een extra laag intelligentie toe, neemt de noodzaak voor een investering in een aparte SIEM-oplossing weg en kan zo direct bijdragen aan het vermogen van middelgrote organisaties om zich tegen cyberdreigingen te beschermen.”

Lees ook
SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.