Fortinet levert CISO’s praktisch inzetbare bedreigingsinformatie

Fortinet, leverancier van oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert een nieuwe dienst die CISO’s wapent met contextuele informatie over de laatste beveiligingstrends en -risico’s. De FortiGuard Threat Intelligence Service (TIS) helpt hen om wereldwijde bedreigingen voor te blijven en hun organisatie proactief te beschermen tegen een toevloed aan nieuwe bedreigingen.

FortiGuard TIS is een cloud-platform voor het verzamelen en aanleveren van informatie over cyberbedreigingen, zoals metingen en trendgegevens. CISO’s krijgen daarmee direct zicht op het wereldwijde bedreigingslandschap. FortiGuard TIS maakt gebruik van beveiligingsonderzoek van FortiGuard Labs. Bij dit bedrijfsonderdeel houden meer dan 200 experts van Fortinet zich dagelijks bezig met het analyseren van data die is verzameld via ruim drie miljoen sensoren in alle delen van de wereld.

Branchespecifieke bedreigingsinformatie

Volgens een recente enquête door Forrester onder 342 CISO’s zien de respondenten “het snel veranderende karakter van cyberbedreigingen” als de grootste uitdaging op het gebied van ICT-beveiliging. Het rapport adviseert CISO’s aan om hoogwaardige bedreigingsinformatie te verzamelen die hen inzicht bied in de technieken die cybercrimininelen hanteren en indicators voor beveiligingsincidenten. Het rapport geeft daarnaast aan dat 78% van alle CISO’s sinds de ingebruikname van een ‘threat intelligence’-platform geen last heeft gehad van beveiligingsincidenten. Een combinatie van de juiste inzet van bedreigingsinformatie en een door technologie gestuurde beveiligingsstrategie helpt CISO’s hun organisatie veilig te houden.

FortiGuard TIS is ontwikkeld om CISO’s te voorzien van de bedreigingsinformatie die nodig is om inzicht te verwerven in de laatste cyberbedreigingen. Daarmee kunnen ze de Raad van Bestuur en het managementteam effectief informeren over de beveiligingsrisico’s, hun beveiligingsbudget en -medewerkers gerichter inzetten en proactieve bescherming bieden tegen actuele bedreigingen.

Ingedeeld op prioriteit

De informatie over het actuele wereldwijde bedreigingslandschap wordt op prioriteit ingedeeld, zodat CISO’s direct kunnen zien welk type cyberbedreiging in opmars is. Deze inzichtelijke data kunnen ze voorleggen aan relevante personen binnen de organisatie en gebruiken om hun operationele teams van de juiste instructies te voorzien.

Ook zijn speciale kill chain-rapportage beschikbaar, die aanvullende informatie bevatten over wereldwijde en sectorspecifieke bedreigingstrends. CISO’s krijgen een overzicht te zien van de meest aangevallen applicaties en de meest actieve malware en botnets per sector. Daarnaast krijgen ze signatures voor intrusion prevention aangereikt. Ze kunnen de laatste trends eenvoudig filteren op sector, bedrijfsomvang of geografische regio.

Inzicht in trends, brandhaarden en ranglijsten

CISO’s kunnen doorklikken naar gedetailleerdere bedreigingsinformatie om zicht te krijgen op trends, brandhaarden en ranglijsten. De integratie met de FortiGuard Encyclopedia biedt hen toegang tot nadere beschrijvingen van bedreigingen, zoals de herkomst, gedragspatronen en herstelmaatregelen.

De informatie over actuele malware en misbruik van kwetsbaarheden in applicaties wordt aangevuld met analyses van huidige bedreigingscampagnes en opkomende bedreigingen door de onderzoekers van FortiGuard Labs.

Beschikbaarheid

De FortiGuard Threat Intelligence Service van Fortinet is per direct beschikbaar in de vorm van een open bètaversie. Aanmelden voor de nieuwe dienst kan hier.

Lees ook
België nog lang niet cyberveilig, volgens ITU-onderzoek

België nog lang niet cyberveilig, volgens ITU-onderzoek

Tijdens het International Cyber Security Strategy (ICSS) Congres in Leuven gunde Roberto Tavano, security expert bij Unisys, het aanwezige publiek een inkijk in de resultaten van een onderzoek van de International Telecommunication Union (ITU). Opvallendste conclusie: België scoort bijzonder matig in dit onderzoek: Europees zijn ze slechts 22ste e1

Nieuwe Amerikaanse overheidsdienst moet informatiedeling van cyberdreigingen optimaliseren

Nieuwe Amerikaanse overheidsdienst moet informatiedeling van cyberdreigingen optimaliseren

Een nieuwe overheidsdienst gaat zich in de Verenigde Staten specifiek richten op digitale dreigingen. De dienst wordt tussen andere overheidsdiensten waaronder inlichtingendiensten geplaatst en moet gaan zorgen dat informatie optimaal wordt gedeeld. Dit moet helpen cyberdreigingen eerder te identificeren. De nieuwe dienst heet het Cyber Threat Int1