Gegevens van 198 miljoen Amerikaanse kiezers aangetroffen op onbeveiligde cloud server

usa-flag-thomas-ricks

De gegevens van 198 miljoen Amerikaanse kiesgerechtigden zijn vrij toegankelijk geweest via een onbeveiligde cloud server. Onder andere namen, geboortedata, adresgegevens, telefoonnummers, etniciteit en religieuze achtergrond van kiezers waren zichtbaar. Het gaat om data uit die teruggaat tot 2008.

De database is ontdekt door Chris Vickery, een beveiligingsonderzoeker van UpGuard. Een van de oprichter van Deep Root Analytics geeft tegenover ZDNet toe dat de server in kwestie onder beheer stond van zijn bedrijf. Hij stelt echter in de veronderstelling te zijn geweest dat deze data vrij toegankelijk zijn via de Amerikaanse overheid. Inmiddels zijn de toegangsrechten van de server aangepast en is de data niet langer toegankelijk.

Ingehuurd door Republikeinse Partij

Deep Root Analytics is samen met TargetPoint Consulting en Data Trust ingeschakeld door de Republikeinse Partij om data-analyses te maken van potentiële kiezers, met als doel hun kiesgedrag te voorspellen en beïnvloeden. In totaal verzamelden de bedrijven 1,1 terabyte aan persoonlijke informatie, die onbeveiligd is opgeslagen.

In de database zijn gegevens te vinden van nagenoeg alle 200 miljoen Amerikaanse geregistreerde stemmers. De database bevat informatie over drie op de vijf Amerikaanse burgers. In totaal wisten Deep Root Analytics, TargetPoint Consulting en Data Trust meer dan 9,5 miljard datapunten verzameld over Amerikaanse kiezers. De database is in januari 2017 voor het laatste geüpdatet. Chris Vickery heeft Deep Root Analytics voor publicatie op de hoogte gesteld van zijn bevindingen, om het bedrijf in staat te stellen de database tijdig af te schermen.

Eerder uitgelekte databases

Het is niet de eerste keer dat een database met gegevens van stemgerechtigden uitlekt. Eerder lekte in Mexico een database uit met de gegevens van 93,4 miljoen burgers, terwijl in de Filipijnen een database met informatie over 55 miljoen kiezers uitlekte.

Lees ook
CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Het aantal slachtoffers van cyberafpersing is afgelopen jaar wereldwijd met 46 procent gestegen ten opzichte van 2022. Dat is een van de opvallende conclusies uit het rapport ‘Security Navigator 2024’ van cybersecurityspecialist Orange Cyberdefense. Volgens het rapport zijn grote ondernemingen het meest getroffen door deze vorm van cybercriminalit1