Gemeentelijke dienstverlener ICT NML kiest voor cyberbeveiliger Fortinet

Fortinet-400300

ICT NML, een ICT-dienstverlener voor gemeenten zoals Weert, Venlo, Roermond en Nederweert, heeft gekozen voor Fortinet, leverancier van uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging. ICT NML zorgt voor het beheer en onderhoud  van de ICT-omgeving van deelnemende gemeenten. Het levert ook een platform waar applicaties op draaien waar veel gemeenten gebruik van maken, zoals bijvoorbeeld de tool voor het verwerken van geografische informatie. Met de oplossingen van Fortinet worden de gemeentelijke ICT-omgeving en het platform optimaal beveiligd tegen cybergevaren.

Om de informatieveiligheid te garanderen moet het samenwerkingsplatform aan hoge security eisen voldoen. Dennis Hinssen, adviseur bij ICT NML: “Daarom gingen we op zoek naar een leverancier die in het hart van de dienstverlening, onze datacenters, veiligheid kon creëren voor de bestaande en toekomstige deelnemers. Alle grote leveranciers zijn de revue gepasseerd. Fortinet stak daar met vlag en wimpel bovenuit. Zij boden een betaalbare en uitstekende dienstverlening. Daarbij hoefden we geen concessies te doen aan gebruiksvriendelijkheid of beheer. Belangrijk was tevens dat Next Generation Firewall van Fortinet uitstekend geschikt was om een gesegmenteerd netwerk te ondersteunen. Bovendien is ook de digitale transformatie en de stap naar de cloud een belangrijke ontwikkeling. “Door het gebruik van webapplicaties ligt de focus steeds meer op security. De FortiGate helpt ons daarbij en is complementair aan onze cloud strategie, zegt Hinssen.”

ICT NML managet niet alleen de ICT-omgeving van gemeenten, maar biedt ook een uniek platform. Dankzij dit platform hoeven de gemeenten veelgebruikte applicaties niet allemaal afzonderlijk te installeren, configureren en beheren, wat veel tijd en budget bespaart. Iedere gemeente behoudt zijn eigen identiteit binnen het platform en blijft verantwoordelijk voor zijn eigen data. Hinssen: “Het  overheidssegment stelt hoge eisen aan beveiliging. Elke gemeente wil de zekerheid hebben dat hun gegevens beschermd zijn tegen hackers en cybercriminelen. Aangezien de gemeenten binnen het datacenter een eigen, afgezonderde ruimte hebben, moeten we de netwerken intern kunnen scheiden en beveiligen. Dat hebben we goed geregeld met FortiGate, Next Generation Firewall van Fortinet. Deze zorgt voor de bescherming naar de publieke netwerken en voor de interne segmentatie. Maar we maken van meer Fortinet producten gebruik, zoals bijvoorbeeld FortiMail en FortiAnalyzer. Al deze oplossingen houden samen alle randen van het netwerk veilig.”

De eisen aan informatiebeveiliging worden voor gemeenten steeds strenger. Gemeenten worden  jaarlijks ge-audit om te controleren of zij voldoen aan alle bestaande en nieuwe regels en normen voor informatiebeveiliging. “Wij zorgen ervoor dat gemeenten op dit vlak voldoen aan wet- en regelgeving, Fortinet is een onmisbaar onderdeel daarvan.” Ook in de toekomst ziet Hinssen een mooie rol voor Fortinet. “ICT NML biedt zijn diensten steeds vaker aan bij gemeenten die nog geen deel uitmaken van de samenwerkingsorganisatie. We hebben een helder doel voor ogen en daar hebben we producten tegenover gezet”, besluit Hinssen. “Daar hoeven we niet vanaf te wijken want Fortinet heeft alles in huis om onze groeiplannen te bewerkstelligen.”

 

Meer over
Lees ook
CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Het aantal slachtoffers van cyberafpersing is afgelopen jaar wereldwijd met 46 procent gestegen ten opzichte van 2022. Dat is een van de opvallende conclusies uit het rapport ‘Security Navigator 2024’ van cybersecurityspecialist Orange Cyberdefense. Volgens het rapport zijn grote ondernemingen het meest getroffen door deze vorm van cybercriminalit1