Genetec door CVE-programma erkend als CVE Numbering Authority (CNA)

Genetec 390-200

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft aangekondigd dat het door het Common Vulnerabilities and Exposures (CVE)-programma geautoriseerd is als CVE Numbering Authority (CNA). 


De missie van het CVE-programma is het identificeren, definiëren en catalogiseren van openbaar gemaakte cybersecurity kwetsbaarheden. Het wordt gesponsord door het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) van het U.S. Department of Homeland Security (DHS) en wordt beheerd door MITRE Corporation, in nauwe samenwerking met stakeholders uit de internationale industrie, de academische wereld en overheden.

Een gecentraliseerd systeem en proces voor het catalogiseren van cybersecurity kwetsbaarheden helpt stakeholders zoals software developers, fabrikanten van devices en IT-teams om snel informatie over kwetsbaarheden te achterhalen en te correleren om systemen te beschermen tegen aanvallen.

IT- en cybersecurity professionals gebruiken de CVE Records om zich ervan te verzekeren dat ze het over hetzelfde issue hebben en om hun activiteiten om kwetsbaarheden aan te pakken, te coördineren en te prioriteren. Dit leidt tot sneller beheer van kwetsbaarheden in een vroeg stadium, betere coördinatie en effectievere cyberhygiëne.

Als partner van het Common Vulnerability and Exposures (CVE) programma is Genetec gemachtigd om CVE Records te publiceren en zo consistente beschrijvingen van kwetsbaarheden te communiceren. Het gebruik van deze gestandaardiseerde en openbaar gemaakte CVE Records kan aanzienlijke tijds- en kostenbesparingen opleveren.

"Dat Genetec een erkende CVE Numbering Authority is geworden, is een weerspiegeling van onze voortdurende inzet voor sterke cybersecurity practices. Doordat we nu deel uitmaken van een internationale community waarop vertrouwd wordt voor het identificeren, catalogiseren en publiceren van kwetsbaarheden, kan Genetec kwetsbaarheden bekendmaken zodat deze snel kunnen worden aangepakt. Dit biedt onze klanten meer zekerheid dat hun fysieke beveiligingsoplossingen beschermd zijn en voldoen aan hoge cybersecurity normen," aldus Christian Morin, CSO & Vice President Product Engineering bij Genetec Inc.

Lees ook
Mark Slagmolen van ProLion: ‘Databeveiliging kent meerdere stakeholders’

Mark Slagmolen van ProLion: ‘Databeveiliging kent meerdere stakeholders’

ProLion was uiteraard ook dit jaar weer aanwezig op Cloud Expo. Regional Manager Benelux, Frankrijk en Nordics Mark Slagmolen gaf twee presentaties over databeveiliging bij ondernemingen en overheden. De rol van resellers is enorm belangrijk bij het vergroten van die security, maar toch hoort Mark regelmatig dat het moeite kost om dit onderwerp bi1

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

De scheidslijn tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) is aan het vervagen. Om goed te functioneren zijn OT-apparaten steeds afhankelijker van data en IoT-functies. Dat zorgt echter ook voor een verhoogd risico en nieuwe securityuitdagingen. Securityleverancier TXOne specialiseert zich op het snijvlak waar IT en OT overl1

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit1