Genetec waarschuwt voor risico's van oudere toegangscontrolesystemen vanwege toenemende cyberaanvallen

Logo_Genetec_RGB_TM

 

Genetec waarschuwt voor risico's van oudere toegangscontrolesystemen vanwege toenemende cyberaanvallen

Het bedrijf deelt best practices voor het beschermen van toegangscontrolesystemen tegen cyberaanvallen

Vanwege de toename van cybercriminaliteit waarschuwt Genetec Inc. ("Genetec"), technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, organisaties om waakzaam te zijn voor het cyberbeveiligingsrisico van legacy toegangscontrolesystemen. 

"Veel organisaties werken met toegangscontrolesystemen die 10 jaar of ouder zijn. Hoewel deze oudere systemen werknemers nog steeds in staat stellen in en uit te loggen, is de kans zeer groot dat deze systemen technologieën gebruiken die extreem kwetsbaar zijn voor de huidge moderne cyberdreigingen", zegt Christian Morin, Vice President of Product Engineering en Chief Security Officer bij Genetec Inc. 

Kwetsbaarheden in oudere toegangscontrolesystemen kunnen tot zwakke plekken in de cyberbeveiliging leiden en een hele organisatie in gevaar brengen. Cybercriminelen kunnen gebruik maken van zwakke plekken in de credentials van toegangscontrolesystemen, controllers, servers, lezers of werkstations die op het netwerk zijn aangesloten. Zodra een cybercrimineel de credentials van het toegangscontrolesysteem heeft gekraakt, kan hij het netwerk van een organisatie binnendringen en de controle over andere kantoorsystemen krijgen, vertrouwelijke informatie uit interne bestanden bekijken of stelen, of aanvallen uitvoeren om belangrijke systemen offline te halen. 

Bedrijven die hierdoor getroffen worden, betalen een hoge prijs; de gemiddelde kosten van een datalek stegen van USD 4,24 miljoen in 2021 naar USD 4,35 miljoen in 2022. Daarom is het voor organisaties nog nooit zo belangrijk geweest om te worden voorgelicht over de risico's die gepaard gaan met legacy-systemen en de voordelen die nieuwe cyberveilige toegangsoplossingen kunnen bieden.  

Best practices op het gebied van cyberbeveiliging voor toegangscontrolesystemen 

Om de cybersecurity van toegangscontrolesystemen te verbeteren, beveelt Genetec de volgende stappen aan:  

  • Gebruik geavanceerde beveiligde inloggegevens en de nieuwste communicatieprotocollen om data-overdracht te beveiligen, aangezien oudere credentials gemakkelijk kunnen worden gekloond met behulp van gemakkelijk verkrijgbare tools.

  • Informeer werknemers en partners over best practices op het gebied van cyberbeveiliging en zorg ervoor dat ze vaak worden gevraagd om wachtwoorden te wijzigen

  • Controleer regelmatig op firmware- en software-updates en installeer ze zodra deze beschikbaar zijn

  • Gebruik een gecentraliseerd identity en access management systeem om virtuele en fysieke authenticatie en autorisatie van werknemers te garanderen voor betere controle en effectiever beheer van uw systemen. 

  • Creëer een speciaal netwerk voor toegangscontrolesystemen, zodat er een duidelijke scheiding van netwerken is op basis van hun doel    

  • Kies een security provider die kan aantonen dat hij compliant is met bestaande beveiligingscertificeringen

  • Zorg ervoor dat het toegangscontrolesysteem bewezen data-encryptie standaarden en multi-factor authenticatie gebruikt

  • Werk samen met een partner met een sterk risicobeheer in de toeleveringsketen, evenals een toegewijd team om cyberbedreigingen te monitoren en ervoor te zorgen dat software regelmatig wordt bijgewerkt en indien nodig wordt gepatcht.

  • Upgrade het systeem. Oudere systemen zijn niet berekend op de huidige bedreigingen. Zorg er bij de evaluatie van een nieuw toegangscontrolesysteem of de upgrade van een bestaand systeem voor dat cyberbeveiliging een belangrijk onderdeel is van de selectiecriteria voor leveranciers.

 

Meer over
Lees ook
Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech, een vooraanstaand IT-bedrijf met een specialisatie in logistiek, security en ICT-diensten, kondigt vandaag de lancering aan van CaptureTech Cyber Shield, een flexibel en uitgebreid pakket van cybersecurity-diensten specifiek ontworpen voor organisaties met logistieke processen.

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Als leverancier, sinds 2009, van Secure Managed File oplossingen levert SCOS te Hoofddorp nu tevens Syncplicity (voorheen onderdeel van Axway). Syncplicity is een service voor het delen en synchroniseren van bestanden die is ontwikkeld door Syncplicity Inc. Met de service kunnen gebruikers onderling bestanden opslaan en synchroniseren. Het onderst1