Google introduceert hogere beloningen voor opsporen kwetsbaarheden in websites

hacker-nikolaus-wogen

Beveiligingsonderzoekers die beveiligingsproblemen ontdekken in websites en apps van Google en hier op verantwoorde wijze melding van maken bij het bedrijf kunnen voortaan rekenen op een hogere beloning.

Dit meldt Google in een blogpost. Het bedrijf stelt dat het opsporen van ernstige kwetsbaarheden in zijn websites en apps door de jaren heen moeilijker is geworden. Beveiligingsonderzoekers zijn hierdoor gemiddeld meer tijd kwijt om beveiligingsproblemen te ontdekken, te onderzoeken en te melden. Daarom verhoogt het bedrijf nu de beloning die onderzoekers hiervoor kunnen krijgen.

Hogere beloningen

Het gaat om een tweetal beloningen. De beloning voor het melden van kwetsbaarheden die het mogelijk maken willekeurige code uit te voeren op systemen wordt verhoogd van 20.000 dollar naar 31.337 dollar. Wie een beveiligingsprobleem vindt die onbeperkte toegang geeft tot het bestandssysteem of een database kan hiermee een beloning in de wacht slepen van 13.337 dollar, in plaats van de 10.000 dollar die hiervoor voorheen werd uitgeloofd.

Daarnaast meldt Google beloningen die het bedrijf zelf krijgt voor het melden van beveiligingsproblemen die met zijn interne web security scanner worden ontdekt te doneren aan goede doelen. Dit jaar heeft het bedrijf tot nu toe ruim 8.000 dollar gedoneerd aan Rescue.org. Ook merkt Google op dat App Engine klanten gebruik kunnen maken van de Cloud Security Scanner, een versie van de interne web security scanner die Google gebruikt.

Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.