Google onderzoekers vinden zeer ernstig beveiligingsprobleem in Windows

pixabay-hacker-1944688_960_720

Onderzoekers van Google melden een zeer ernstig beveiligingsprobleem in Windows te hebben gevonden. Via de kwetsbaarheid is het mogelijk Windows machines op afstand over te nemen.

Het probleem is ontdekt door beveiligingsonderzoekers Natalie Silvanovich en Tavis Ormandy, die beide werkzaam zijn voor Google. Ormandy stelt in een tweet dat het gaat om één van de meest serieuze beveiligingsproblemen in Windows in een lange tijd. De onderzoeker geeft aan dat de aanval kan worden uitgevoerd tegen standaardversies van het Windows besturingssysteem. De aanvaller hoeft zich niet op hetzelfde LAN te bevinden om de kwetsbaarheid te kunnen uitbuiten. Tot slot zegt Ormandy dat de kwetsbaarheid kan worden verwerkt in een worm.

Details over het beveiligingsprobleem zijn niet vrijgegeven. Wel geeft Ormandy aan op korte termijn met een rapport te komen waarin meer details worden gegeven.

Lees ook
Qualys voorspelt meer werkdruk en minder budget voor CISO’s in 2024

Qualys voorspelt meer werkdruk en minder budget voor CISO’s in 2024

Qualys publiceert de voorspellingen voor 2024. Volgens Paul Baird, Field Chief Technical Security Officer van Qualys, moeten CISO’s volgend jaar meer doen met minder. “Zij willen dit mogelijk maken door IT-beveiligingsoplossingen te consolideren en door automatisering te introduceren in hun teams, maar ze willen daarbij wel de verwachtingen van AI1

WatchGuard Threat Lab publiceert Cybersecurity Predictions

WatchGuard Threat Lab publiceert Cybersecurity Predictions

Van de manipulatie van grote taalmodellen tot vishing met AI-gebaseerde chatbots, kunstmatige intelligentie drukt in 2024 een grote stempel op het cybersecuritylandschap. Dit voorspelt het WatchGuard Threat Lab van WatchGuard Technologies in zijn Cybersecurity Predictions voor 2024.

Cyberonzekerheid baart CEO's zorgen

Cyberonzekerheid baart CEO's zorgen

Het recente 'Cyber-Resilient CEO' rapport van Accenture legt een verrassende realiteit bloot: ondanks dat bijna alle CEO's van grote, internationale bedrijven (96%) het belang van cybersecurity erkennen, maakt 74% zich zorgen over hun vermogen om cyberdreigingen succesvol het hoofd te bieden.