‘Grootste cyberdreigingen voor Telecom-, Health-, Corporate- en Finance sector’

pixabay binary

Kaspersky voorspelt jaarlijks de grootste cybersecurity-uitdagingen voor het nieuwe jaar. De voorspellingen voor 2019, zoals de focusverlegging op data die antifraudesystemen omzeilen en toenemende aanvallen op basis van JS-skimmen, blijken te zijn uitgekomen. Daarom deelt Kaspersky ook dit jaar de belangrijkste cyberdreigingen, ditmaal voor de Telecom, Health, Corporate en Finance sector.

  • Telecom: risico´s implementatie 5G - Met de bredere implementatie van 5G in 2020, zullen meer tekortkomingen en onvolkomenheden zichtbaar worden in 5G-apparaten, klantkaders en administratie door overheden. Dit kan een aanvaller in staat stellen om een telco-infrastructuur te beschadigen of neer te halen, zijn klanten te bespioneren of zijn verkeer om te leiden.
  • Health: bescherming dossiers en apparatuur - De zorgsector wordt aangeraden zich te focussen op het beschermen van medische dossiers, maar ook om de bescherming van geïmplanteerde medische apparaten, zoals een pacemaker, in de gaten te houden. Aanvallen op laatstgenoemde zijn nog niet eerder voorgekomen, maar dat is gezien de beveiligingsproblemen van deze apparaten slechts een kwestie van tijd; met alle gevolgen van dien.
  • Corporate: aandacht voor infrastructuur cloud - Beveiligingsteams van ondernemingen zouden meer aandacht moeten besteden aan de infrastructuur van de cloud, alsook de groeiende risico’s met betrekking tot medewerkers die toegang hebben tot het interne netwerk. Bepaalde groepen criminelen specialiseren zich in het rekruteren van deze medewerkers via diverse technieken, waaronder afpersing.
  • Finance sector: grootste doelwit cybercriminelen in 2020 - In 2020 richten financieel georiënteerde cybercriminelen hun pijlen op investeringsapps, online financiële dataverwerkingssystemen en opkomende cryptovaluta. Ook de ontwikkeling van nieuwe malware voor mobiel bankieren is een aandachtspunt voor het nieuwe jaar.

Kaspersky Vertical Threat Predictions 2020

De complete lijst Kaspersky Vertical Threat Predictions voor 2020 is beschikbaar op Securelist.com. Deze lijst met prognoses is onderdeel van het Kaspersky Security Bulletin (KSB) - een jaarlijkse reeks voorspellingen en analytische artikelen over belangrijke veranderingen in de wereld van cybersecurity. Voor een terugblik op wat de experts van Kaspersky verwachtten voor 2019.