Hack Forums sluit deel forum na DDoS-aanvallen met Mirai botnet

hacker4-gabor-kalman

Het hackersforum Hack Forums sluit de server stress testing (SST) sectie definitief af. Op deze sectie werden tools aangeboden waarmee Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen konden worden opgezet. Vanaf dit deel van het forum zouden recente Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen met het Mirea botnet zijn gecoördineerd. Dit botnet bestaat uit Internet of Things apparaten.

Dit maakt Jesse LaBrocca, oprichter van Hack Forums, bekend in een verklaring op de website. “Helaas hebben enkelen het weer verpest voor velen”, schrijft LaBrocca. Op de nu afgesloten sectie van HackForums werden allerlei tools aangeboden waarmee cyberaanvallen kunnen worden opgezet. Daarnaast werd via de site in oktober de broncode van de Mirea botnet gepubliceerd.

Community beschermen

“Persoonlijk ben ik teleurgesteld dat dit het pad is dat ik moet nemen om de community te beschermen”, aldus LaBrocca. “Ik verafschuw het moeten censureren van materiaal waar leden profijt van kunnen hebben.” De beslissing zou genomen zijn na ‘recente ontwikkelingen’, waarmee de oprichter vermoedelijk doelt op de recente aanvallen met het Mirea botnet op DNS-provider Dyn. Hiermee lijkt LaBrocca aan te geven dat het afsluiten van de sectie noodzakelijk is om te voorkomen dat de volledige website uit de lucht wordt gehaald.

Beveiligingsonderzoeker Brian Krebs is in het verleden regelmatig doelwit geweest van gebruikers van diensten die op HackForums werden aangeboden. Krebs stelt dan ook niet rouwig te zijn dat de sectie offline is gehaald. “Het verwijderen van booter diensten van Hack Forums is een bevredigende ontwikkeling voor mij, zowel persoonlijk als professioneel”, aldus Krebs.

Meer over
Lees ook
Cloudflare DDoS-rapport over vierde kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over vierde kwartaal 2023

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het vierde kwartaal van 2023. Opmerkelijke bevindingen zijn vooral de enorme toename van het aantal DDoS-aanvallen gericht op milieuorganisaties tijdens de COP28 en op Taiwan. Verder blijft het aantal DDoS-aanvallen gericht op retailers en logistieke dienstverleners ron1

Cloudflare DDoS-rapport over derde kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over derde kwartaal 2023

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het derde kwartaal van 2023. Opmerkelijke bevindingen zijn onder andere het succesvol mitigeren van duizenden aanvallen als gevolg van de HTTP/2-kwetsbaarheid, een enorme toename van HTTP DDoS-verkeer en aanvallen gericht op de gaming- en gokindustrie.

Cloudflare helpt kwetsbaarheid te ontdekken die leidde tot grootste DDoS-aanval

Cloudflare helpt kwetsbaarheid te ontdekken die leidde tot grootste DDoS-aanval

Cloudflare heeft bekendgemaakt dat het heeft meegeholpen bij de onthulling van een nieuwe zero-day kwetsbaarheid, genaamd 'HTTP/2 Rapid Reset'. Deze wereldwijde kwetsbaarheid geeft kwaadwillenden de mogelijkheid om aanvallen te genereren die groter zijn dan alles wat er in het verleden op het internet is gebeurd.