Hackers breken in bij sociaal netwerk Raptr

Het sociale netwerk Raptr is gekraakt. Hackers hebben gebruikersnaam, e-mailadressen, wachtwoorden en zowel voor- als achternamen weten buit te maken. Het netwerk roept gebruikers op hun wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen.

Raptr is een sociaal netwerk gericht op gamers. Dennis Fong, CEO van Raptr, schrijft in een blogpost: “Helaas moeten we u informeren dat gebruikersdata van Raptr onlangs zijn gestolen in een cyberaanval die vergeleken kan worden met de hack van high-profile websites en diensten als Xbox Live en Sony’s PlayStation Network.”

Gehashte wachtwoorden

Alle wachtwoorden die Raptr bewaart, zijn volgens Fong gehasht opgeslagen en kunnen dus niet zo maar worden ingekeken door de aanvallers. Wel hebben de aanvallers toegang tot gebruikersnamen, e-mailadressen, wachtwoorden en zowel voor- als achternamen van gebruikers.

Het lijkt er dus op dat de gestolen wachtwoorden niet door de aanvallers kunnen worden gebruikt. Desondanks roept Raptr haar gebruikers op hun wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen om hun veiligheid zeker te stellen. Daarnaast adviseert het sociale netwerk ook bij alle andere diensten waar dezelfde inloggegevens zijn gebruikt het wachtwoord te wijzigen.

 
Lees ook
WatchGuard breidt mogelijkheden voor identiteitsbescherming uit met AuthPoint Total Identity Security-bundel

WatchGuard breidt mogelijkheden voor identiteitsbescherming uit met AuthPoint Total Identity Security-bundel

WatchGuard Technologies lanceert vandaag AuthPoint Total Identity Security. Een uitgebreide bundel die de bekroonde AuthPoint multifactorauthenticatie (MFA)-oplossing combineert met zakelijk wachtwoordbeheer en mogelijkheden om darkwebcredentials te monitoren.

Ook multi-factorauthenticatie kan worden gehackt

Ook multi-factorauthenticatie kan worden gehackt

Het is een feit: multi-factor authenticatie (MFA)-oplossingen die een wachtwoord als primaire authenticatiefactor gebruiken zijn onveilig. Er zijn namelijk verschillende manieren om deze oplossingen te omzeilen, en cybercriminelen kennen die als hun broekzak. Het probleem met wachtwoorden is dat ze inherent onveilig zijn.

Lookout neemt SaferPass over om de groeiende dreiging van identiteitsdiefstal aan te pakken

Lookout neemt SaferPass over om de groeiende dreiging van identiteitsdiefstal aan te pakken

Securitybedrijf Lookout heeft SaferPass overgenomen, leverancier van een oplossing voor wachtwoordbeheer, voor zowel consumenten als bedrijven. Met de toevoeging van wachtwoordbeheer aan zijn securityoplossingen versterkt Lookout zijn missie uit om klantgegevens van zowel personen als bedrijven proactief te beschermen.